Tuulinen on Pohjois-Karjalan sote

Koneluettu versio tekstistä.

Mielenkiintoinen viikonloppu sote-kentällä. Ensin julkistetaan parin johtavan immeisen lähtö Siun Sotesta ( https://www.karjalainen.fi/maakunta/kaksi-siun-soten-keskeistä-johtajaa-irtisanoutui ) 50% osalta lähtijöistä tämä oli kyllä odotettavissa, kun hv-alueen johtoon valittiinkin uusi henkilö ja tietyt asiat muuttuivat parempaan päin.
Nyt ei voi kuin toivoa sitä että tuleva rekrytointi onnistuu ja pohjois-karjala saa hyvän, inhimillisen immeisen hoitamaan tuota vaativaa pestiä.

Mutta sitten kun tässä sai lukea tätä ( https://www.siunsote.fi/-/hyvinvointialueen-organisaatiossa-vahvistetaan-hoitotyon-asemaa-ja-strategista-johtamista ) niin eipä voinut kyllä kuin ihmetellä sitä miten paljon on puhuttu siitä että johtajien määrää ja siiloja pitäisi yrittää purkaa ja samalla selkeyttää tätä rakennetta.

Nyt sitten ollaan rakentamassa kokonaan uutta toimialuetta.

Tämä on sellainen asia mistä mie en löydä sitä ”kultahippua”. Perusteet on hyvät paperilla, tosin niitähän osataan laatia tarvittaessa vaikka mihin. Mutta onko tuo oikeasti tarpeellista?

Sen ymmärrän että tämä strategiajohtajan pesti piti perustaa, koska lakiteksti pakotti sen tekemään kun hyvinvointijohtajaksi tuli uusi henkilö.

Mutta

Tämä hoitotyönjohtajan pestihän on ollut käytännössä vain ja ainoastaan demareiden lempilapsi. Nyt jollain ”hassulla” tavalla se on saatu sitten lobattua niin että sen ympärille sitten rakennetaan koko toimialue.

Liekkö sitten olen tavallista tyhmempi immeinen kun en tätä ymmärrä, tosin en mie kyllä ymmärrä tätä aluevaltuuston puheenjohtajan intoa kirjoitella lehtiin miten paljon tärkeitä ja korjattavia asioita on sote puolillaan, mutta käytännössä sitten kun on päätöksenteon aika ja kynän sijasta heiluu nuija niin päätökset eivät kyllä tue niitä mielipiteitä mitä on ihmiset saaneet hänen kynästään lukea.

Tarvitaanko tällaista oikeasti?

Kertokaapa se minulle. Enkä nyt tarkoita sitä että poliitikot alkaisivat leikkimään asiantuntijaa yhdellä tai kahdella a:lla, vaan ihan heitä jotka tekevät päivästä toiseen tuota työtä.

Tarviitteko te nykyiseen tilanteeseen yhtä johtajaa lisää?

Tai mitä pitäs tehdä että homma saataisiin toimimaan paremmin mitä nykyisin?

Kommentoikaa tuohon alle, jos ette halua / voi / uskalla laittaa tietojanne niin keksikää joku nimi ja sähköpostiksi voi laittaa vaikka joku@jossain.fi niin se tulee läpi.


Ota yhteyttä WhatsAppilla

One thought on “Tuulinen on Pohjois-Karjalan sote

Add yours

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: