Elämme mielenkiintoisia aikoja.


Koneluettu versio tekstistä

Varmaankin osa teistä muistaa että tuossa tammikuussa kirjoittelin ( linkki ) aiheesta että kuka on oikeasti kelvollinen tuonne aluevaltuuston ja -hallituksen tuoliin istumaan.

No silloinhan sain kuulla kunniani, ihan kunnolla muutamassa some-keskustelussa. Melkoisen kovalla kädellä kyytiä annettiin ja hieman jopa haukuttiinkin.

Vaan eipä tuo taidakkaan niin selvä asia olla kun tuossa eilissäpäivänä yle julkaisi asian tiimoilta jutun jossa sanottiin mm. näin.

Kuntaliitto on linjannut asiaa nettisivuillaan Välittömästi aluehallituksen alaisena työskentelevä hyvinvointialueen palveluksessa oleva henkilö ei ole vaalikelpoinen aluehallitukseen.
Kyseinen rajoitus koskee kaikkia organisatorisesti aluehallituksen alaisia viranhaltijoita ja työntekijöitä heidän asemastaan ja tehtävistään riippumatta.

lähde: https://yle.fi/uutiset/3-12599966 ja kuntaliiton sivut: https://www.kuntaliitto.fi/sosiaali-ja-terveysasiat/sote-uudistus-ja-kuntaliitto/sote-muutostuki/usein-kysyttyä-vaalikelpoisuus-ja-esteellisyys-hyvinvointialueella

Tähänhän nyt sitten tänään puuttui maakuntalehtikin tänään tällaisella artikkelilla.

Hyvinvointialueen omien työntekijöiden mahdollisuus toimia aluehallituksessa nousi uudelleen esille: ”Kyllä meidän tämä asia täytyy omalta osaltamme selvittää”, muutosjohtaja Elina Felin sanoo

lähde ( maksumuuri ) https://www.karjalainen.fi/maakunta/hyvinvointialueen-omien-työntekijöiden-mahdollisuus-toimia-aluehallituksessa-nousi-uudelleen-esille-kyllä-meidän-tämä-asia-täytyy-omalta-osaltamme-selvittää-muutosjohtaja-elina-felin-sanoo

Joten elämme todellakin mielenkiintoisia aikoja. Hieman ihmetyttää kyllä se että millä tolalla on osaamisen taso jos tässä vielä äänestellään Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelle uutta hallitusta näin syksyn katveessa.

Koska oishan se mielenkiintoista miten jo tehtyjen päätöksien laillisuus sitten menee jos niitä tekemässä on ollut edustuskelvottomia immeisiä.

Sitä soppii miettiä.


Ota yhteyttä WhatsAppilla

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: