Aluevaltuuston kokous

Kuuntele kirjoitus tästä

No eilen tehtiin sitten historiaa, valittiin Pohjois-Karjalan ensimmäinen hyvinvointijohtaja.


Mie en nyt tähän kokoukseen ja valintaan nyt niin suuremmin ota kantaa, siitä on kirjoitettu kyllä melkoisesti.


Vaan äänestämään päästiin ja tässä alla on minun puheenvuoroni koskien mitä kannattaa miettiä kun valintaa tekee.

Allekirjoittanut sai pitää viimeisen puheenvuoron ennen äänestystä.

Mutta se mihin haluan ottaa kantaa on se miten lapsellista toimintaa niin kokouksen jälkeen kokouspaikalla tai somessa on ollut tässä viimeisen vuorokauden aikana.
Siis en nyt tarkoita näitä normaaleja trolleja vaan ihan paikalla olleita valtuutettuja.


On suorastaan naurettavaa että itketään, valitetaan, nyyhkytetään vaikka miten tahansa kun samassa kommentissa todetaan että päätös on tehty ja pulinat pois.

Jos päätös ei miellytä niin se ei sitä tee, mutta tuollainen toiminta on jotain sellaista mitä en olisi ikinä uskonut näkevän es. vuosikymmeniä politiikassa olleen immeisen kirjoittamana.

Kyllä minäkin olen ja tulen olemaan eri mieltä joistain päätöksistä, mutta en sentään niin lapsellinen ole että mitään ”pulinat pois” puhetta siihen sotken, vaan olen reilusti erimieltä.


Tällainen toimina on yhtä lapsellista kuin se että poistuu kokouspaikalta, lähes karmit kaulassa kiroillen.


En oikeasti olisi uskonut että noin pahasti tämä valinta sattuu tiettyihin ihmisiin ja ennen kaikkea sitä että miten tälläiset henkilöt voivat / pystyvät / toimimaan tuollaisessa asemassa, valtuutettuina, lautakuntien jäseninä, jne. Jos kerran kasetti ei kestä edes yhtä äänestystä.

Tästä jos mistä pitää olla huolissaan.


Valtuusto halusi selvästi muutosta ja se myös saatiin.
Eihän tämä ollut ensimäinen kerta jos pikkuisen kehdataan muistia virkistää.

Silloin kun Siun Sotea perustettiin niin muutosta haettiin, ja johtajaksi valittiin täysin soten ulkopuolinen henkilö. No eihän sekään aivan kivutta mennyt, mutta ei tällaista showta silloin kukaan kyllä järjestänyt.


Eli erään dynastian aika tuli eilen päätökseen. Ja näiden ihmisten joiden kenkään tästä kivi kasvoi on vain sopeuduttava tilanteeseen tai sitten jätettävä paikkansa.


Nyt mennään väitellyn sote-osaajan johdolla eteenpäin ja se oli valtuuston tahto. Tämän päätöksen kanssa on helppo elää.

Toivottavasti jokainen luottamus-, virkahenkilö ymmärtää sen eikä ala puhaltamisen sijaan ku%#€### siihen hiillokseen että myö saadaan hyvinvointialue toimimaan niin hyvin kuin mahdollista.


Kirsi Leivonen, Merja Mäkisalo-Ropponen ja Juha Mustonen

Ota yhteyttä WhatsAppilla

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: