Röntgenin tulevaisuus Outokummussa 

Konepuhuttu versio kirjoituksesta.

Tervetuloa Röntgen Outokumpuun.

Nyt on käsissä tämän välistä ihan tragikoomisia piirteitä saanut säätäminen ja vääntäminen alkaa onneksi olla pistettä vaille valmis.

Seuraavassa SS:n hallituksen kokouksessa on tämä asia esillä. Ja päästetään immeiset pois jännityksestä niin tällainen on toimitusjohtajan päätösehdotus.

Yhtymähallitus esittää yhtymävaltuustolle, että § 6/17.4.2018 hyväksytystä Siun soten palvelutuotantosuunnitelmasta poiketaan niin, että Outokummun soteasemalle rakennetaan röntgen esitetyn vaihtoehto A:n mukaisesti.

No vieläkö tämä voi muuttua? 

Kaikkihan on mahdollista, mutta Siun Soten valtuustohan on se taho mikä hoitaa kuntalain mukaisesti omistajaohjauksen. 

Omistajakunnilta on kysytty mielipidettä niin että vastaamattajättäminen katsotaan myönteiseksi kannanotoksi rakentamisen puolesta ja Lieksa vastasi, ettei vastaa mitään. Ilomantsi ja Liperi näyttivät ns. peukkua sille että toimitaan palveluverkkosuunnitelman, ei sen toisen kirjauksen mukaisesti.
Tässä kohdin tuntuu melkoisen mukavalta etenkin kun on itse tämän palveluverkkosuunnitelman sitovuuden puolesta puhunut koko sen olemassaolon ajan.

Vaan asiaan. Nyt on omistajat 100%:sti todenneet sen että Outokummussa pitää olla röntgen tulevaisuudessa. Piste.
Enää puuttuu vain se omistajien edunvalvojien, eli valtuutettujen toimiminen heille annetun mandaatin pohjalta.

No mistä moinen takinkäännös?

Asiaa seuranneet varmasti muistavat ne kirjoitukset ja puheet siitä miten tämä Okun röntgenitoive on ammuttu alas melkoisen selvin sanoin muiden kuntien puolelta.

No nyt sitten astuu eurot peliin ja näin äkkiselleen sanottuna ”ainoa” positiivinen asia mikä meille Outokumupulaisille tässä sotearpajaisissa sattui.

Tuossa maaliskuun puolessa välissä valtioneuvoston sivuille ilmaantui sote-ministerityöryhmän ( linkki ) lausunto jossa kerrottiin mm. näin:

Matkakorvausten rahoitusvastuu ja kelakorvattavien matkojen järjestämisvastuu siirretään hyvinvointialueille valtakunnallisesti yhdenmukaisesti vuonna 2025-2027 Kelan kilpailutuskauden päättyessä sote-valmistelun tilanteesta riippuen…..

Tämän jälkeen ei sitten tarvittu kovinkaan monimutkaista matematiikkaa että ymmärretään se mikä on järkevää ja mikä ei.

Joten tervetuloa röntgen, uuteen terveyskeskukseen.


Tässä alla on tuo selvitys siitä mikä meidän tilanne ja palveluntarve oikein on.

2022308-10-83301


Ja tässä alla esitylistan pykäläteksti.

2022308-10


Ota yhteyttä WhatsAppilla


Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: