Kolmansien koronarokotusten ajanvarausta laajennetaan kaikkiin 60–69-vuotiaisiin

Siun sote avaa 3. koronarokotusten ajanvarauksen myös perusterveille 60–69-vuotiaille. Rokotettavan tulee olla täyttänyt 60 vuotta. Tähän mennessä ajan kolmanteen rokotukseen ovat voineet varata sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat 12–69-vuotiaat henkilöt (riskiryhmä 1 ja 2).

Ajanvarausryhmää laajennetaan verkkoajanvarauksessa (https://siunsote.eaika.fi/lauantaista 20.11.2021 klo 12 alkaen. Rokotusaika on mahdollista varata myös puhelinpalvelun kautta maanantaisin klo 8–11 numerossa 013 330 2131Kolmannen koronarokotuksen voi ottaa aikaisintaan 6 kuukauden kuluttua 2. rokoteannoksesta.

Tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille Siun sote tarjoaa koronarokotusaikaa kirjeitse. Kirjeitä on lähetetty porrastetusti viikosta 43 alkaen. Kirjeet lähetetään, kun 3. rokotusaika lähestyy eli kun 2. koronarokotuksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Henkilöille, jotka ovat ottaneet käyttöön Suomi.fi-viestit-palvelun, kirje lähetetään sähköisesti. Muille kirjeet lähetetään postitse.

THL on suositellut koronarokotusta kaikille yli 60-vuotiaille sekä sairauden perusteella riskiryhmään kuuluville yli 12-vuotiaille. Lisäksi kolmatta koronarokotetta suositellaan voimakkaasti immuunipuutteisille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä lyhyellä (alle 6 viikkoa) rokotusvälillä ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen saaneille. Kolmatta rokoteannosta ei suositella alle 30-vuotiaille miehille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin 1 tai 2 tai voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään.

Siun sote järjestää kolmannet koronarokotukset alueen laitoksissa ja hoivakodeissa sekä kotihoidossa sitä mukaa, kun 3. koronarokotukset tulevat ajankohtaisiksi. Siun sote on ollut yhteydessä myös voimakkaasti immuunipuutteisiin rokotusajan sopimiseksi. Jos tiedät kuuluvasi ryhmään, mutta et ole saanut yhteydenottoa, voit sopia rokotuksesta puhelinpalvelun kautta maanantaisin klo 8–11 numerossa 013 330 2131.

Huolehdi rokotussuoja kuntoon ottamalla 1. ja 2. koronarokote

Yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista kaksi koronarokotetta on ottanut hieman yli 81 prosenttia. Määrällisesti tämä tarkoittaa noin 123 000 pohjaiskarjalaista. Eri ikäryhmien välillä rokotuskattavuuksissa on yhä eroja. Yli 60-vuotiaissa rokotuskattavuus on yli 90 prosenttia, mutta esimerkiksi 12–19-vuotiaissa kaksi rokoteannosta on saanut vasta 65 prosenttia ja 20–29-vuotiassa 66 prosenttia.

Koronarokote on paras suoja koronavirusta vastaan. Tämän vuoksi on tärkeää ottaa koronarokote ja muistaa ottaa myös rokotesarjan toinen annos. Toinen rokoteannos on tärkeä, jotta rokotteen suojateho vahvistuu. Toinen annos myös varmistaa, että suoja kestää mahdollisimman pitkään.

Koronarokotusajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/. Jos palvelussa ei ole varattavissa aikaa haluamallesi terveysasemalle, voit jättää toiveen 1. koronarokotuksesta ajanvaraussivulta löytyvän linkin kautta. Toiveen 1. rokotuksesta voi jättää kaikille Siun soten terveysasemille lukuun ottamatta Rantakylän ja Niinivaaran terveysasemia. Joensuun kantakaupungin koronarokotukset on keskitetty Siilaisen terveysasemalle. Toiveen yhteyteen jätetään yhteystiedot, jotta Siun sote voi olla yhteydessä rokotusajan sopimiseksi.

Jos aikaa ei ole mahdollista varata verkon kautta, voi ajan varata maanantaisin klo 8–11 puhelinpalvelusta numerosta 013 330 2131. Ajan koronarokotukseen voivat varata kaikki yli 12-vuotiaat. Ohjeita ja lisätietoa Siun soten koronarokotuksista löytyy osoitteesta http://www.siunsote.fi/koronarokotukset.

Uusia koronarokotusaikoja tulee varattaviksi aina lauantaisin klo 12 ja maanantaisin klo 8.

Lähde: https://www.siunsote.fi/ajankohtaista/-/asset_publisher/Pd3n5XvvikRz/content/kolmansien-koronarokotusten-ajanvarausta-laajennetaan-kaikkiin-60-69-vuotiaisiin?_com_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_Pd3n5XvvikRz_redirect=https%3A%2F%2Fwww.siunsote.fi%2Fajankohtaista%3Fp_p_id%3Dcom_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_Pd3n5XvvikRz%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26_com_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_Pd3n5XvvikRz_cur%3D0%26p_r_p_resetCur%3Dfalse%26_com_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_Pd3n5XvvikRz_assetEntryId%3D1557816

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: