Kulttuurinen omiminen, siis mitä ihm….

Tämä asia on hiertänyt minun mieltä taas yhden kertaluokan verran. Siis mikä ihme tähän puusta, nähtävästi aivan liian aikaisin laskeutuneeseen ihmiskuntaan on oikeasti mennyt?

Jos sattuu kampaamaan hiuksensa niin kuin itseää on miellyttänyt ( linkki ) ja sitten joku tai jonkun aivopieru saa vallan, aletaan pyytelemään anteeksi somessa ja soppa on taas kerran valmis.

Se PPP pyytää anteeksi niitä nunnuka – juttujaan on jotenkin ymmärrettävää, toisaalta minusta siinä ei ole kyse omimisesta vaan puhtaasta kettuilusta ja typeryydesta.

Vaan kun katsoin saamelaisia uutisia ja siinä oli tälläinen juttu niin alkoi hieman, hmm. sanoisiko ketuttamaan.

Käytä kaksi minuuttia ajastasi ja katso tuo uutinen.

Siis jos olemme ajautuneet siihen tilanteeseen että es. Saamelaisten käsityöläisten leipä uhkaa loppua kokonaan sen takia kun jotkut ovat keksimällä keksineet tällaisen asian jolla saadaan taas paskamyrskyä niin somessa kuin muussa mediassa aikaiseksi.
Ok, myönnetään varmasti on ylilyöntejä sattunut ja tiettyihin asoihin es. kansallispuvun käyttöön on puututtu ihan syystäkin.

Mutta se että minun pitäsi miettiä kun poikkean johonkin käsityöpuoltiin että uskallanko ostaa vaatteita, tms. että ei tule kenellekkään paha mieli on osoitus jostain sellaisesta mitä ei voi tälleen julkisesti kirjoittaa.

Toisaalta voiko kulttuuria omia?

Jos voi ja se on väärin niin siihen loppu Suomirap, Argentiinalaisten tangojen laulu, karaokessakin, norjalaisten villapaitojen pitäminen, pääsiäisruuat, halloween ja farkkujen pitäminen.  Puhumattakaan haikujen lausunnasta tai vasabin tyrkkäämisestä joko sen kalarullan tai pizzan päälle.
Saadaankohan Ohtaansalmen sillalle selkeätä ohjeet että mistäpäin ei kalakukkoja tuoda ja minne ei karjalanpiirakoita viedä.

Eli olisiko aika ottaa järki päähän tässäkin asiassa tai sitten kiivetä takaisin sinne puuhun ja pysyä siellä niin kauan että jonkinlaista kasvua ihmiskunnassa tapahtuu.

Näin puoliksi pohjoisen ja puoliksi pohjois-karjalan kasvattina ei oikeasti ymmärrys riitä näihin muodikkaisiin mielensäpahoittajiin.


Ota yhteyttä WhatsAppilla

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: