Puhuuko Siun Sote totta Aster hankkeesta?

Sattuipa tänään silmiin tällainen maakuntalehden uutinen
( https://www.karjalainen.fi/maakunta/asterissa-ei-viela-heitetty-kirvesta-kaivoon-siun-sote-kasittelee-oikaisuvaatimuksia-tanaan-keski-suomi-jatkaa-keskiviikkona

Anteeksi nyt vaan maakuntalehti, mutta lainaan kaksi lausetta tilaajasisällön sisältä

SIUN SOTEN toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen ei vielä heitä kirvestä kaivoon. Myöskään niin sanottua suunnitelma B:tä Asterin kaatumisen varalle ei ole vielä mietitty.

Tämä, tänään kolmen jälkeen julkaistu juttu sai aikaiseksi melkoisen paljon ajatuksia allekirjoittaneen päässä. 

Olen seurannut tätä farssia melkoisen läheltä ja melkoisen pitkään ja nyt jotenkin menee minulla vähän kuppi nurin. 

Muistellaanpa reippaat kaksi viikkoa vanhaa YLE:n uutista ( https://yle.fi/uutiset/3-12092545 ) ja sen sisältöä.
Siinä sanotaan mm. näin 

Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen ei halua ottaa kantaa Keski-Suomen päätökseen mutta toteaa, että Siun sote on varautunut koko hankkeen kaatumiseen.

– Vaihtoehtoja on puntaroitu jo vuosia. Yksi on, että sinnittelemme nykyisillä järjestelmillä vähän aikaa eteenpäin ja jätämme sen uuden hyvinvointialueen toimielinten päätettäväksi.

Siis minne helkkariin on kadonnut tämän muutaman viikon aikana ne kaikki vuosia suunnitellut vaihtoehdot?

Vai onko niitä nyt sitten ollutkaan? 

Joka tapauksessa olisiko liikaa pyydetty että tällaisissa asioissa olisi yksi linja, yksi totuus millä mennään ja se ei vaihtelisi kuun asennon tai median mukaan. Jos nimittäin onkin niin että ylen juttu ei pitäisi paikkaansa, niin miksi, kysyn MIKSI sitä ei ole oikaistu?

Tähän asti tämä homma on ollut vain omalla tavalla surkuhupaisaa, mutta nyt jokainen joka on asiaa seurannut ja lukenut juttuja miettii kyllä sitä että mikähän mahtaa olla totuus ja onko se kateissa monessa muussakin asiassa mistä niin kovin ristiriitaista tietoa tuntuu tulevan. 

Ei näin, ei todellakaan näin pitäisi toimia sellainen taho jonka vastuulla on lähes 165.000 ihmisen sosiaali- ja terveydenhuolto.  

2 thoughts on “Puhuuko Siun Sote totta Aster hankkeesta?

Add yours

  1. Edesvastuutonta HÄMMENTÄMISTÄ. Vähemmistäkin asioista on johtajan jakkaralla istuja vaihtunut. Olkoon vaikka kuinka jehu.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: