Typeryys, toisin kuin homous, on tarttuvaa!

Tiesitko, että ainakin joka kahdeskymmenes ihminen on homoseksuaali. Outokummun kokoisessa kaupungissa seksuaaliseen vähemmistöön kuuluu siis reilut 300 henkilöä.

Itse tunnen ja tiedän kaupungistamme melko monta homoa ja lesboa, jotka uskaltavat olla omia itsejään kaikesta pahansuovasta juoruilusta huolimatta. Mutta miten moni, vaikkapa yläkouluikäinen, ei uskalla kertoa asiasta kellekään?

Viime aikoina on somessa käyty järkyttävää ja osin jopa fanaattista keskustelua aiheesta. Olen pöyristyneenä lukenut aikuisten homokielteisiä kommentteja. ”Homofobialla” tarkoitetaan homoseksuaalisuuteen kohdistuvaa pelkoa, vastenmielisyyttä, ennakkoluuloisuutta, halveksuntaa tai syrjintää.

On yllättävää, että homoseksuaaleihin kohdistuva kiusaaminen ja jopa väkivalta ovat hyvin yleisiä myös niissä maissa, joissa väestö suhtautuu homoseksuaalisuuteen keskimääräistä sallivammin.

Outokumpulaisten someryhmien valossa nousee väkisinkin huoli siitä, miten suvaitsematonta ja ahdasmielistä porukkaa täällä asuu. Mitä ihmiset saavat ylipäätään tästä ”keskustelusta” irti?

Mitä sinä homovastaisista homovastaisin sanoisit omalle lapsellesi, joka kertoisi olevansa homo? Menisitkö Facebookiin ilkkumaan? Hylkäisitkö hänet?

Tiesitkö, että sinun sanasi somessa ja kotona omille lapsillesi, lapsen kavereille, työkavereille tai jääkiekkojoukkueen pelikaverille voivat todella satuttaa. Oletko tosiaan niin kylmä ja tunteeton, että kääntäisit selkäsi ja hylkäisit lapsesi tai ystäväsi seksuaalisuuden perusteella?

Seksuaalinen suuntautuminen ei ole kenenkään oma valinta, eikä siitä tarvitse ”parantaa” ketään. Näin ollen et voi vaikuttaa asiaan, vaikka miten julistaisit somessa omaa sanomaasi. Kielteisesti homoihin suhtautuvassa yhteisössä ei homosta tule heteroa, vaan ainoastaan onnettomampi ihminen.

Eikö sitten jokainen ansaitse olla onnellinen? Keneltä toisen seksuaalisuus on pois? Jokainen, joka hiukan haluaa asiaa ajatella, niin huomaa varmasti, että ei seksuaalinen suuntautuminen muuta ihmistä mihinkään.

Eikä homous tartu sinuun. Ei varmasti, vaikka kuinka yrittäisit.

Netissä on näkynyt myös paljon ”hyii, oksettavaa” huudahduksia. Liittyykö se homojen suuteluun vai seksiin vai mihin – en tiedä. Miksi homokielteisen sitä pitää sitten edes ajatella?

Toivon, että me outokumpulaiset kunnioittaisimme toisiamme. Kenenkään ei tarvitse mielipidettään vaihtaa, mutta sen voi pitää omana tietonaan.

Toivon myös tsemppiä niille nuorille ja aikuisille, jotka kipuilevat asian kanssa.
Olisi vallan upeaa, jos meistä jokainen saisi olla tässä kaupungissa ihan oma itsensä. 


Tekikö Outokummun kaupunki oikein osallistuessaan pride liputukseen?

Ota yhteyttä WhatsAppilla

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: