Se homekoulu, miltä siellä näyttää nykyisin?

Tuossa viime aikoina on tullut vastaan, sanoisinko mielenkiintoisia keskusteluja jopa ihan yleisönosastoa myöten sellaisesta aiheesta, että pitäisikö tuon keskustassa kohta jo vuosikymmenen kylmillään ollut koulurakennus suojella? 

No ajatushan on kaunis, tosin lähes vuosikymmen liian myöhässä ja toisaalta kun kyseinen rakennus jouduttiin sulkemaan sen takia että siellä oleminen on terveydelle vaarallista erillaisten home, yms. takia ja tilanne oli niin paha että kaupungin piti rakentaa uusi terve koulu.
Siis tilannehan oli niin paha että käytännössä suurin osa irtaimistosta ja kirjoista, jne. piti jättää tuonne kiinteistöön koska homeesta olisi päässyt eroon vain polttamalla ko. tavarat, niin mitäpä ihmettä nämä ”suojelushenkilöt” oikein ovat ajatelleet?

Kaupunginko pitäisi lapioida kymmeniä miljoonia tuollaisen kerran korjauskelvottomaksi todetun kiinteistön säilyttämiseen?

No tietysti jos kävelee vain aurinkoisina päivinä Kummunkatua ohi niin eihän se nyt niin pahalta näytä, mutta jos katsoo asiaa pintaa syvemmälle niin tästäkin asiasta se totuus valkenee kyllä aika nopeasti. 

Kun vain kehtaa tehdä vähän töitä sen eteen. 

Sen verran tämä asia jäi minua vaivaamaan että päätin kysäistä että saisiko tuonne mennä kuvaamaan ihan luvan perästä. Suuri kiitos siitä että lupa heltisi.

Niin nyt nämä suojeluhenkiset immeiset voivat turvallisesti ihan omalta kotisohvalta katsoa sitä miltä tuolla näyttää sisällä, tosin aivan kaikkea ei pystynyt kuvaamaan kun jäi nuo kahluu-saappaat kotia, kun tuolla alimmilla tasoilla oli paikkapaikoin vettä sellaiset 5 – 50 cm.

Tässä asiassa ainoa ja oikea tapa on toivottaa purkuporukka enemmän kuin tervetulleeksi, seurata sitä miten tuo rakennus poistuu maisemasta ja sen tilalle alkaa valmistumaan uutta, tervettä rakennusta mikä pitää sisällään toivottavasti myös terveyskeskuksen.

Meille muille tekee varmasti hyvää katsoa tuo pätkä ja miettiä sitä asiaa mikä löi ainakin allekirjoittaneeseen kuin se metrinen koivuhalko.  

Minkä h e l v e t i n takia pitää kaikki mahdollinen särkeä, sotkea ja tuhota. Missä kohdin asiat ovat menneet metsään kun tällaista jälkeä on saatu aikaiseksi ja ennen kaikkea ketkä tuota tekevät? 

Onhan sitä natiaisena ( minulla on vahva epäilys siitä että natiaiset ovat olleet asialla ) itsekkin tullut käytyä autiotaloissa, tms. Mutta ei ainakaan sillä porukalla mitä myö kuljettiin niin käynyt pienessä mielessäkään että ruvettaisiin terrorisoimaan ja tuhoamaan paikkoja. 

Eihän siinä ole järjen hiventäkään.

Eikä edes tuo poliisiaseman naapuruuskaan ole tiloja suojellut.

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: