Sanomalehti Karjalainen: Kontiolahdella heräsi huoli mahdollisista koulualtistumisista – tämänhetkisen tiedon mukaan joukkoaltistumisia ei ole tapahtunut

Tämä kirjoitus on luotu automaattisesti sanomalehti Karjalaisen RSS-syötteestä.
————————————————————————————————————-

Siun sote julkaisi torstaina verkkosivuillaan useita uusia mahdollisia altistumispaikkoja muun muassa bussilinjoilla. Altistumispaikat liittyvät kahteen keskiviikkoiltana varmistuneeseen koronavirustartuntaan.

Tiedotteen ja altistumispaikkojen julkaisemisen jälkeen on käynyt ilmi, että altistumispaikkalistalla mainitulla perjantain 16.4. bussivuorolla Kylmäojan ja Kontiolahden välillä liikkuu paljon koululaisia Kontiolahden yläkoulusta ja lukiosta. Siun sote kertoo saaneensa asiaan liittyen paljon tiedusteluja muidenkin koululaisten vanhemmilta.

Tämänhetkisen tiedon mukaan tartuntoihin ei liity joukkoaltistumisia Kontiolahden koulussa, eikä tilanne ole aiheuttanut laajempia karanteeneja.

Altistumispaikkoihin on koottu sellaiset paikat, joista ei voida varmuudella tietää ja suoraan tavoittaa kaikkia koronavirustartunnalle mahdollisesti altistuneita henkilöitä. Samassa paikassa samaan aikaan oleminen ei kuitenkaan suoraan tarkoita virukselle altistumista.

– Altistumiseen vaikuttavat monet tekijät, muun muassa lähietäisyydellä oleminen, kontaktin kesto ja kasvomaskin käyttö. Jäljitystyössä arvioidaan nämä tavallisesti jokaisen henkilön kohdalla erikseen, taustoittaa Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Sieberns tiedotteessa.

Jos kaikki tartunnan saaneen henkilön kanssa samoissa tiloissa olleet henkilöt eivät ole tiedossa, ei voida tarkemmin selvittää jokaisen paikalla olleen osalta, onko altistumista tapahtunut vai ei. Siksi altistumispaikoissa samaan aikaan oleskelleita kehotetaan tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan lievissäkin oireissa koronavirustestiin. Omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos siihen on mahdollisuus.

_ – _ – _ – _ – _ -_
Tämä artikkeli on luotu automaattisesti Sanomalehti Karjalaisen RSS-syötteestä ja ihan näin muistutuksena kaikki tekijänoikeuden alaiset asiat ovat Sanomalehti Karjalaisen juttu.
Tässä uutisessa on Altistumispaikat mainittu ja siksi robotti on valinnut sen julkaistavaksi. Toivottavasti tämä uudelleen julkaisu käsittelee Siun Soten alueen altistumispaikkoja, mutta tämä AI saattaa joskus lyödä tuon kirveensä kiveen. 


Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: