Sanomalehti Karjalainen: Pohjois-Karjalan koronavirustilanne pysyi perustasolla – torstaina tietoon tuli useita uusia altistumispaikkoja

Tämä kirjoitus on luotu automaattisesti sanomalehti Karjalaisen RSS-syötteestä.
————————————————————————————————————-

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on pysynyt rauhallisena ja uusien tartuntojen määrä on edelleen laskussa.

Alueellinen tilannekuvatyöryhmä kokoontui torstaina 22.4. keskustelemaan tilaisuuksia ja tapahtumia koskevista kokoontumisrajoituksista valtioneuvoston tuoreen koronarajoitusten purkusuunnitelman sekä aluehallintoviraston lausuntopyynnön pohjalta. Työryhmän kanta oli, että juuri tämänhetkisen tiedon valossa ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien henkilömäärän nostamiselle 50 henkilöön ei ole estettä. Päätöksen yleisötilaisuuksia koskevista rajoituksista tekee aluehallintovirasto.

– Epidemiatilanne on menossa hyvään suuntaan ja toivomme että tämä jatkuu myös vapun yli, toteaa työryhmän varapuheenjohtajana toimiva toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen Siun sotesta.

Viikolla 15 Siun soten toiminta-alueella uusien koronavirustartuntojen määrä väheni edelleen. Tartuntoja todettiin 10, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui 15. Puolet tartunnoista todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä, eikä joukkoaltistumisia todettu. Viikon 15 tapausten tartunnanlähteistä vain yksi jäi epäselväksi.

Kiteen tartuntaketjussa ei ole tullut tietoon uusia tartuntoja enää perjantain 16.4. jälkeen. Kiteellä edellisviikkoina todetut tartunnat liittyvät pääosin samoihin, perhepiirissä levinneisiin tartuntaketjuihin, eikä ulkopuolisia tartuntoja ole tullut tietoon.

Viikolla 15 koronavirustestejä otettiin selvästi aiempia viikkoja vähemmän, 1860 kappaletta. Allergiakauden alettua on tärkeää, ettei koronavirustestiin hakeutumista viivytellä. Koronavirustaudin ja allergian oireet ovat osin samanlaiset, ja vain testin avulla voi sulkea pois koronavirustartunnan mahdollisuuden, sotelta ohjeistetaan.

Koronavirusrokotukset etenevät Siun soten alueella suunnilleen valtakunnallista keskiarvoa vastaavalla tasolla. Rokotuskattavuus Pohjois-Karjalassa on hieman valtakunnallista keskiarvoa korkeampi. Rokotteen ensimmäisen annoksen on saanut lähes 30 prosenttia pohjoiskarjalaisista.

Kuluvalla viikolla uusia tartuntoja oli torstaiaamuun mennessä kirjautunut kaksi. Tartunnat ovat varmistuneet keskiviikkona 21.4. illalla ja tartuntojen jäljitystyö on käynnissä.

Tartunnan saaneiden henkilöiden lähikontaktit on kartoitettu ja heihin ollaan suoraan yhteydessä. Tartuntoihin liittyy kuitenkin myös useita mahdollisia altistumistilanteita 12.-19.4.2021 välisenä aikana erityisesti Lieksassa sekä bussivuoroilla Joensuussa ja Joensuun ja Lieksan välillä. Altistumispaikat on koottu Siun soten verkkosivuille.

Samaan aikaan samoissa paikoissa tai bussivuoroilla olleita henkilöitä kehotetaan tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan lievissäkin oireissa koronavirustestiin.

Karanteenissa oli torstaiaamuna 63 henkilöä.

_ – _ – _ – _ – _ -_
Tämä artikkeli on luotu automaattisesti Sanomalehti Karjalaisen RSS-syötteestä ja ihan näin muistutuksena kaikki tekijänoikeuden alaiset asiat ovat Sanomalehti Karjalaisen juttu.
Tässä uutisessa on Altistumispaikat mainittu ja siksi robotti on valinnut sen julkaistavaksi. Toivottavasti tämä uudelleen julkaisu käsittelee Siun Soten alueen altistumispaikkoja, mutta tämä AI saattaa joskus lyödä tuon kirveensä kiveen. 


Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: