Hei me kehitetään, ja paskat….


Sattuipa tuossa kaupunginhallituksen pöytäkirjassa mielenkiintoinen pykälä.

202159-11-2

Tässä kohdin ei voi kuin ihmetellä että näinkö tätä kaupunkia ja sen julkikuvaa halutaan kehittää?

No joku voi tietysti miettiä että tuossahan heitetään rahaa hukkaan tai ei ennenkään ole suunnitelemiseen rahaa annettu. Tosin suunnitelmissahan sitä on ollut, muistellaanpa noita nyt jo kaupungin nettisivuilta poistuneita ehdotuksia rahastojen säännöiksi, mm. esiselvitykset olivat siellä mainittuna.

Vaan mitenkäs se meidän kaupungin strategian arvoissa sanottiinkaan? 

https://www.outokummunkaupunki.fi/documents/291232/0/Konsernistrategia+2018-21+päivitetty+161219.pdf/9f4bc38e-52f2-8c8d-55b3-146192807164

No ainakin nuo sanat, vai pitäsikö sanoa sanahelinät saatiin tuolla päätöksellä hiljennettyä melkoisen kätevästi.

Tietysti onhan tätä mielenkiintoista rahan käyttöä ollut ennenkin, eräs suuresti huvittava piste löytyy tuolta kaivoksen tornin matalamman savupiipun päästä. Jokainen halukas voi käydä tutustumassa mitä ilmailua säätävät lakipykälät sanovat tuollaisten ”maamerkkien” merkinnästä tai sitten katsella tuonne Keretin tornin suuntaan ja miettiä sitten että minkä ihmeen takia pyöreän piipun ”jokaiseen kulmaan” on pitänyt valo rakennella, kun huomattavasti vähemmälläkin pärjäisi.
Ai niin sehän voi edistää matkailua, tai jotain.

Mutta jotenkin ei tämä päätös istu minun pirtaani sitten ollenkaan, Outokummun kaupunkihan on mukana  Saimaa-ilmiö hankkeessa .

202129-20

Ja melkoisen monessa kohtaa maakuntaliiton Vaikuttamisen kärjet 2020 julkaisussa matkailu on esillä, es. näin.

https://jariturpeinen.com/wp-content/uploads/2021/04/Vaikuttamisen-karjet-2022.pdf

Vai onko syynä se että tämä ei olekkaan sitä ”oikeanlaisesti Outokumpuun sopivaa” kehittämistä?

No jokainen muistaa menneen koronakesän ja sen miten ikävästi se koitteli ( ainakin matkakumpua, heidän puheistaan sai äkkiselleen sellaisen kuvan että pahinta tuhoa mitä Euroopan rajojen sisällä on tapahtunut täällä Outokummussa. ) yritystoimintaa.

Niin mitäpä teki matkailijayhdistys?

He pistivät Kaunisniemessä paikat kuntoon edellisen toimijan jäljiltä, saivat immeiset mukaan toimintaan ja sitä kautta leirintäalueenkin kuntoon, teemamökkeineen, jne. jne.
Eli kehittivät sitä toimintaa, tai oikeasti herättivät paikan taas eloon.
Siis he tekivät sen pienemmässä mittakaavassa koronakesänä mitä Matkakumpu ei ole saanut aikaiseksi koko olemassaolonsa aikana.

Tai siis nyt ehkä sanoin hieman rumasti onhan sielläkin kehitetty.

Osavuosikatsaus 1-3 kk 2021

Toivottavasti muut veronmaksajat kuin minä ovat tyytyväisiä tähän satojen tuhansien veroeurojen panostuksella toimivan matkailuyrityksen toimintaan, keppihevosrata onkin se millä matkailu saadaan nousuun, vai mitäpä olette mieltä?

Ihmisten on pitänyt olla todella kovassa eristyksessä jos eivät ole ymmärtäneet viimeisen vuoden, parin uutisoinnista sitä että mikä on se matkailun osa-alue mikä vetää ja kovasti. Meillä se alue alkaa Kaunisniemestä ja jatkuu tuonne Erä-luontokeskukselle. Siellä on kaunista maisemaa, avaruutta ja mikä parasta, sen kehittäminen ei maksa miljoonia eikä sinne tarvitse porata tyhjänpäiväisiä turistitunneleita niin kuin tässä kylässä on tähän asti tehty.

On suorastaan käsittämätöntä että tuollaisen paikan kehittämisen suunnitteluun ei löydy muutamaa tonnia rahaa. Nähtävästi kaupunki ei halua toimia niin että annetaisiin muille toimijoille edes mahdollisuus onnistua tuollaisessa asiassa kuin hyvän maineen, asiakaspalvelun ja matkailun kehittämisessä.
Siis jatkaa sitä mistä on jo yhdeltä kesältä hyvät näytöt olemassa.

Se on jännä juttu kun sinä aikana mitä minä olen tässä kaupungissa asunut, eli reippaat viisitoista vuotta niin kertaakaan ei ole toiselta puolelta Suomea soitettu ja kysytty että onko kaivos auki, nyt on puhelin soinut tänä keväänä ja kysymys on ollut onhan leirintä-alue auki. Jotain pitäs tuonkin kertoa, eikä tuolta alueelta ole kuulunut kuin kehuja.

Niin kertokaa minulle että mikä on se pointti miksi yhteiseen nuotioon ei kaikki kanna puita vaan jotkut virtsaavat siihen. Olisiko aika tämänkin kaupungin toimia omien arvojensa mukaisesti?

”Rohkenemme tehdä toisin – Vaalimme yhteisöllisyyttä – Reagoimme ketterästi muutoksiin”

No tähän väliin voi sitten katsella tuosta videosta miten järjenvalo laskee taas pois häiritsemästä poliittista päätöksentekoa. 

Mutta nyt tällaisessa tilanteessa mie kyllä haluaisin että myö kuntalaiset tehdään se mitä kaupunginhallitus ei saanut aikaiseksi. 

Eli tukea taloudellisesti toimintaa.

Enkä nyt tarkoita sitä että pitäsi heille lahjoituksia antaa, vaan sitä että käytämme heidän ja myös muiden Outokumpulaisten pienyrittäjien palveluita.

Jos kahvittaa niin meiltä löytyy kahviloita, jos on nälkä niin on ruokapaikkoja, jos joku tuttu tarvii yösijaa niin majoitusvaihtoja on.

Mutta käyttäkää näitä oikeiden yrittäjien palveluita.

Ottakaa selfieitä tai muita kuvia ja jakakaa niitä somessa muistaen mainita ainakin paikan nimi ja jos oikein haluaa voi lisätä häsän #tuenpaikallista että yrittäjät saavat siinä samalla sitä näkyvyyttä ja hyvää mainosta.

Koska loppupelissä se on meistä, käyttäjistä kiinni onko näitä loistavia palveluita saatavana jatkossa.

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: