Korona Pohjois-Karjalassa

Tässäpä tarjolla hieman tilastotietoa siitä missä meidän maakunnassa mennään.

Nyt tähän ihan alkuun pitää sanoa että ne kaikki, mielestäni täydelliset typerykset jotka huutaa että koronaa ei ole, maskit on &%&&%% jne. ja ennenkaikkea kaikki he jotka huutavat paniikinlietsonnasta, tietämättä mitä koko sana edes tarkoittaa.

Niin he voisivat ottaa sen päänsä pois siitä paikasta mihin ei aurinko paista ja ajattelisivat edes pienen hetken. Keräisivät kimpsunsa ja kampsunsa sekä painuisivat pois Pohjois-Karjalasta vaikka vuodeksi.
Ikävää, kyllä. Mutta tällaiset henkilöt ovat saaneet niin paljon vahinkoa aikaiseksi omalla huutamisellaan ja toiminnallaan että ei oikein muuta voi heille toivoa. 
Eihän siihen tarvita kuin vain yksi karanteenirikkomus ja täällä lähtee mylly pyörimään.


Koska tilanne on se että tällä hetkellä me joudutaan elämään tiettyjen päätösten mukaan. Sen ovatko ne oikeita tulee näyttämään tulevaisuus varmemmin, mutta ainakin oma mielipide on ollut pidemmän aikaa että suunta on mitä sattuu ja ymmärrys/osaamien/taito suhistellaan alas vessasta kuin Samariini pussin sisältö niin pölhöpolitiikalla ollaan taas saatu paljon laskua tulevien maksettavaksi. 

Mutta ikävä tosiasia on se että nämä määrää tahdin ja sen mukaan täällä tanssitaan. Heidän määräyksien, matematiikan ja muun pähkäilyn varassa me eletään ja avataan toimintoja tai sitten suljetaan niitä. 

Valitettavasti samaan aikaan meille on sattunut yksi huonoimmista hallituksista ja ehdottomasti itsenäisen historian huonoin oppositio tätä kriisiä selvittämään. 

Se vain on niin ikävää että kaikki etenkin nämä oppositotolvanat eivät ymmärrä että huutamalla ja räyhäämällä ei homma etene. Näkeehän se jokainen miten on käynyt rötössuomalaisten listalla eduskuntaan äänestetylle Turtiaiselle. Sopivalla kannatuksella tuollaisetkin idiootit menevät muiden muassa läpi olipa ne vaalit mitkä tahansa.


Vaan mitenkäs se Pohjois-Karjalassa tämä homma potkaistiin käyntiin. 

Tämän päivän tilanne on 642 tartuntaa, plus Heinävesi ja Rääkkylä joissa voi olla tartuntoja 0-4 kpl mutta näistä kunnista ei ole tarkempaa dataa saatavilla julkisistä lähteistä. Mutta käytännössä korona on ollut Pohjois-Karjalassa vieraana 390 päivää ja keskimäärin 1,65 uutta tartuntaa se on päivässä vaatinut.

Tällä hetkellä olemme maakuntana kiihtymisvaiheessa ja siksi mm. Ravintolat on take away tilassa sekä helkkarin paljon muuta ikävää. Saas vaan nähdä miten kauan tämä lomaviikkojen riemujen tulokset meillä näkyvät.

Vaikka vatipäät väittävät että koronaa ei ole niin kummasti tällaisella asialla mitä ei ole on vaikutuksia ihan jokaisen päivittäiseen elämään.

No nyt huhtikuun ajan päivittäisiä tartuntoja on maakunnan alueella ollut monta kertaa enemmän kuin tuon ns. pitkän ajan keskiarvo. Eli hieman huolestuttaa että toteutuuko tämä maakuntalehdessä ollut juttu.

Joensuun kaupunki pitää nykyiset koronarajoitukset voimassa ja varautuu kiristämään niitä pääsiäisen jälkeen. Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä käsitteli asiaa kokouksessaan torstaina.
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/277655

No mitenkäs nämä tartunnat ovat sitten jakautuneet maakunnan alueella.

No sanomattakin on selvää että Joensuu suurimpana kaupunkina ottaa kopin ykkösasemasta tartuntojen suhteen. 

No sitten kun suhteutetaan tartuntamääriin myös kunnan väkimäärä niin saadaan tällaista tilastoa aikaiseksi. 

Tuossa kuvaajassa on Polvijärvi hieman ”ylikorostunut” koska se nousi tuolla ajalla 0-4 kunnasta, tämän hetkiseen seitsemän tartunnan tilanteeseen.

Vaikka meidän luku näyttääkin melkoisen hyvältä kun verrataan Pohjois-Karjalan aluetta niin on muistettava että kun meiltä vietiin testausmahdollisuus pois niin Outokumpulaisten halukkuus hakeutua testeihin on laskenut melkoisesti, sama asia on myös naapurissa josta on käytännössä yhtä perhanan haastellista päästä Liperiin tai Joensuuhun testeihin jos sitä autoa tai riittävän paksua lompakkoa satu omistamaan että taksilla raaskii mennä.

Eli meidän tilanne näyttää paremmalta kuin se on, se miten paljon huonompi se on jää puhtaasti arvailujen varaan kun Siun Sote ei halua kantaa sitä vastauuta mitä heille on annettu kun luovutimme heille sote-palveluiden hallinnan.

Mutta onhan tämä melkoista, mietin vain että mitenkähän Joensuulaiset ja kontiolahtelaiset saisi ymmärtämään sen että toimikaa niiden rajoitusten mukaan, ( ne perhanat kuin näyttävät toimivan, ainakin HUS:n alueella )että meidän ei tarvitse kärsiä heidän tolloilun takia?

No ehkä on aika ikävää ja epäreilua sanoa noin, mutta taas toisaalta näinhän se on.

Tällaisessa tilanteessa jos kaikki eivät puhalla yhteen hiileen niin sen nuotiosta tosinpäin kääntyneiden takia kaikki joutuvat kärsimään.

Eli jos tartunnat olisivat kestäneet tolkussa määrässä niin

Ravintolarajoitusten tulo Pohjois-Karjalaan oli epävarmaa sunnuntai-iltaan saakka. Nykyinen kolmen viikon ravintolasulku päättyy sunnuntaina, eikä se ole koskenut Pohjois-Karjalaa, koska maakunta oli sulun aikaan koronaepidemian perustasolla.

Torstaina Siun soten alueellinen tilannekuvatyöryhmä kuitenkin katsoi, että Pohjois-Karjala on siirtynyt kokonaisuudessaan epidemian kiihtymisvaiheeseen.

Pohjois-Karjalassa on THL:n mukaan todettu 26,9 koronavirustapausta sataatuhatta asukasta kohti edellisen kahden viikon aikana. Koko Suomessa vastaava ilmaantuvuusluku on 164,1.
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/277272

Mehän olisimme perustasossa ja mene & tiedä niin mekin saisimme vaikka nauttia maittavasta ravintolaillallisesta jos haluaisimme tukea mielellään vaikka paikallisia yrittäjiä.


Joten tämän tilanteen ja taudin kanssa on vain pystyttävä elämään, sille kun ei mahdeta yhtään mitään.

Se miten vaikeata tästä kaikesta vielä tulee on kiinni meistä jokaisesta.

Tietysti jos omalla käytöksellämme haluamme antaa hallitukselle mahdollisuuden pitkittää tätä kärsimystä vaikka vuodella tai parilla niin se on helppoa, annetaan tollojen perseillä ihan niin kuin on tähänkin asti tehty.

Niin kyllä sillä tavoin saadaan pienyrittäjät pois Suomen kartalta.


Jokainen meistä, niin sinä kuin minä voimme omalla tekemisellä, omilla valinnoillamme ja ennen kaikkea omalla esimerkillä voidaan halutessamme tehdä niin paljon sen eteen että tästä paskasta päästäisiin eroon ja voitaisiin ajatella sitä paluuta normaalimpaan elämään.
Ainakin allekirjoittanut odottaa sitä enemmän kuin paljon.

Suuret kiitokset eräälle yrittäjälle joka tässä pyhien aikana soitti ja kertoi kokemuksiaan sekä näkymyksiään tästä asiasta. Ilman sitä puhelua tämä kirjoitus olisi jäänyt tekemättä.


Ja näin loppuun kevennys tai huolenaihe. Sehän riippuu kokonaan siitä että mitä mieltä mistäkin sattuu olemaan. Vaan tässä on kuvankaappaus eräästä foliohattujen fb-ryhmästä.

Vihreät, kd ja vasemmisto pääsivät kyllä yllättämään.

Ota yhteyttä WhatsAppilla

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: