Pidetäänpäs pienet perhejuhlat

Ja se järjen jättiläinen joka tämän keksi sai aikaiseksi melkoisen mylläkän Ylitorniolla muualla Suomea.

Lainataanpa tähähän nyt kuluvan viikon keskiviikon Lapin kansan kantta joltain osin.

– varotoimenpiteenä kunnassa alkoi sulkutila, joka kestää maaliskuun loppuun. Muun muassa kirjasto, uimahalli ja laskettelukeskus ovat kiinni
– Tartuntoja on myös oireettomilla testejä tehty kymmeniä

Ja sitä rataa. Pitää muistaa että tuolla on voimassa se kuuden hengen kokoontumisrajoitus ja sille oli näytetty sitten melkoisen komeasti keskisormea.  No ei se Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajalääkäri nyt aivan noilla sanoilla sitä ilmaissut, mutta tämä on suora lainaus 

Tapahtunut on esimerkki siitä miten voi käydä jos rajoituksia ei noudateta.

Onneksi koulukkaat olivat olleet talvilomalla ja kerkesivät olla koulussa vain maanantain ennen kuin se pistettiin kiinni ja siinä samalla 60-80 oppilasta karanteeniin.

Ylitornio on vajaat puolet pienempi kunta kuin Outokumpu ja 21 tartuntaa päivässä on melkoinen saldo, yksistä perhejuhlista.

Nyt tietysti voisi kysyä että kannattiko?

Etenkin kun sinne on saatu ”partyilemaan” väkeä ympäri Suomea

Karjalainen 17.3 ( https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/276325 )

Joensuussa Pataluodon koululla ja Rantakylän normaalikoululla asetetaan yhteensä noin 80 henkilöä karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Siun sote tiedotti asiasta keskiviikkona iltapäivällä.
Tapausten jäljitystyö on osittain kesken, ja altistuneiden määrä voi vielä muuttua. Yksittäisiä henkilöitä asetetaan karanteeniin myös Joensuun aikuislukion perusopetuksesta. Altistumiset ovat tapahtuneet tämän viikon maanantaina.
Koulut ovat tiedottaneet asiasta omissa kanavissaan, ja Siun sote on suoraan yhteydessä altistuneisiin. Koulualtistumisiin johtaneet tartunnat liittyvät Siun soten tiedotteen mukaan laajempaan, Ylitorniossa alkaneeseen tartuntaketjuun, jossa koronavirus on levinnyt perhepiirissä järjestetyssä tapaamisessa.
Tästä tartuntaketjusta on tiistain ja keskiviikon aikana varmistunut Joensuussa yhteensä 13 koronavirustartuntaa.

Eli pelkästään kahdessa kunnassa neljättäkymmentä tartuntaa, satojen karanteeni, satoja testejä ja hirveästi työtä läpi koko maan sote-immeisille.

Ja tämä kaikki vain siksi että ei ymmärretä luettua sanaa ja toimita sen mukaisesti. 

Tässä saattaisi taas kerran eräs edesmennyt presidentti todeta että ”Saatanan tunarit”

Mikä ihme näitä ihmisiä oikein vaivaa, missä kohdin on mennyt ”bitti poikittain” että aiheutetaan viisi, kuusinumeroiset kulut kun pitää pitää perhejuhlat.


No ei tuo nyt paremmin mennyt maaliin Kouvostoliitossakaan ( https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kouvolassa-kokoonnuttiin-kirkossa-yksityistilaisuuteen-noin-sadalla-mahdollinen-korona-altistuminen/8095200#gs.wlsogy )

Kouvolassa yksityistilaisuudessa on mahdollisesti altistunut noin 100 henkilöä koronaviruksella, Kymsote tiedottaa.
Maaliskuun 5. päivä järjestettyyn yksityistilaisuuteen osallistui henkilö, jolla on sittemmin todettu koronavirustartunta. Henkilö oli tiedotteen mukaan tapahtuman aikaan oireeton, mutta mahdollisesti tartuttava. Kyseinen yksityistilaisuus järjestettiin katolisessa kirkossa Valimontiellä noin kello 10.30.
Tilaisuuden jälkeen väki siirtyi toiseen tilaisuuteen noin kello 11.30 Kouvolan Helluntaiseurakunnan Betanian tilaan, jossa osallistujia on ollut enemmän.”

Mie oon miettinyt että olisiko se kuitenkin oikea tapa toimia että nämä patapäät, jotka eivät noudata ohjeita ja tahallaan lähtevät leikkimään taudin kassa niin velvoitettaisiin korvaamaan tuosta tahallisesta typeryydestä aiheutuneet kulut? 

Vai riittäisikö se seuraamukseksi että nämä tollot joutuvat elämään sen tiedon kanssa että oma itsekkyys ja siitä aiheutunut taudin leviäminen voi aiheuttaa hautajaiset tai hautajaisia?  Tuskinpa. 

Tuossa alla on tilanne ja kysymys kuuluukin. Haluatko sinä olla se joka omalla itsekkäällä toiminnalla on nostamassa tuota käyrää entistä jyrkempään nousuun?

Lähde: Thl:n koronakartta
Ota yhteyttä WhatsAppilla

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: