Muutama sananen korona-sivusta

Olen tässä käytännössä lähes vuoden pitänyt tilastoa siitä missä kohdin korona nyt kulkee. 
On ollut melkoisen mielenkiintoista kerätä ja seurata silleen melkoisen tarkalla tasolla tuota tilanteen kehittymistä.

Sääli vaan että tuolta thl:n sivuilta en ole löytänyt sellaista kilkettä että nuo tiedot saisi siirrettyä sähköisesti joten käsin näitä saapi päivittäin tuonne taulukkoon naputella.

Tässä on pikkuinen pätkä videota siitä mitä vain tuo yksi taulukon välilehti pitää sisällään, siltä osin mitä tuohon näyttöön mahtuu eli no puolet.

Se on kyllä sääli että jopa täällä Outokummussa on muutamia sellaisia ihmisiä joiden ajatusmaailma on sitten sellainen että kaikki tilastollinen tieto on muka jotain korona-pelottelua tai muuta sellaista mitä ei normaali, vastuullinen immeinen suustaan laske.

Koska nyt kun katsotaan es. Iltapäivälehtien lööppejä missä sanotaan että tänään 800 uutta tartuntaa. Niin tottahan se tavallaan on, mutta sitä ei suuremmin ole huudeltu että ne tietyn päivän luvut eivät todellakaan ole pelkästään sen kyseisen päivän uusia tartuntoja.
THL-päivittää niitä taakseppäin ja taitaa parhaim-/pahimmillaan tuo aika olla viikkoja taakseppäin. Ja uskokaa huviksenne että se on aina niin ”ihanaa” kun saa päivätolkulla korjailla tuota taulukkoa. 


Tilanne näyttää 10.3 tältä. 

Ja tässä on siis ne oikeat päivittäiset tartunnat, jotka voivat tietysti muuttua hieman taakseppäin kun thl julkistaa uudet luvut. 

Tässä on sitten mielenkiintoinen taulukko jossa on laskettu uusien tartuntojen suhdetta kokonaismäärään, tällätavoin saadaan selkeämpi käsitys siitä että onko tauti menossa mihin suuntaan ja valitettavasti meidän tilanne on enemmän kuin huolestuttava. Koska tuo 14 päivän liukuva keskiarvo on aivan liian korkealla siihen että voitaisiin edes varovasti ajatella sitä että tilanne olisi hallinnassa millään tavoin. 

Minä päivittelen tuota korona-sivua nyt hieman satunnaisesti, kuitenkin aina jos jotain sellaista tapahtuu mikä koskee meitä suoranaisesti. 

Vaan tältä se näyttää tämä koronan ensimmäinen ja toivottavasti se toiseksi viimeinen vuosi, tietysti meistä itsestähän se on paljon kiinni että miten pahasti ja miten kauan tämän kanssa saadaan tapella. Jos toimitaan vastuullisesti niin saadaan ostettua aikaa näille lähes humoristisen hitaille rokotuksille ja sitä kautta tulevalle normaalille.
Sitten taas jos mennään näiden tollojen mukana niin, no siitähän sitten kaikki saavat kärsiä.

Ota yhteyttä WhatsAppilla

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: