Hei siirretään kaikki!

No kuntavaalit ne sitten siirtyivät ja ”yllättäen” aivan hirveä poru siitä sitten aikaiseksi saatiin. 

Siellä trumputtaa kilvan kokkarit ja allah-aholaiset että ministerin on erottava, hallituksen on erottava kas kun eivät ole itseäänkin erottamassa.  Aivan käsittämätöntä touhua, sanon minä. 

Muistellaanpa nyt hieman taakseppäin.

Viime kevään poikkeusoloissa kuntavaaleja ei olisi voitu järjestää, vaan vaalit olisi täytynyt siirtää myöhempään ajankohtaan koronatilanteen takia. Näin arvioi oikeusministeriön vaalijohtaja Arto Jääskeläinen.”  Näin siis hän sanaili elokuussa 2020.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vaalijohtaja-viime-kevaan-poikkeusoloissa-kuntavaaleja-ei-olisi-voitu-jarjestaa/7905140

Sen jälkeen siitä on käyty enemmän tai vähemmän puhetta kulisseissa.

Tällainen oli Oikeusministeriön virkamisten kanta jo helmikuun alussa

Kansliapäällikkö Pekka Timonen vahvistaa STT:lle, että oikeusministeriön virkamiehet esittivät kuntavaalien siirtoa koronan takia. Timosen mukaan esitys perustui kokonaisarviointiin, johon vaikuttivat erityisesti terveysturvallisuusriskit.


No tällöin eduskuntapuolueiden sihteerit tyrmäsivät siirron yksimielisesti.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000007784879.html

Silloin jo oli terveysturvalillisuus huolenaiheena

No jos viimekeväänä ei olisi voitu vaaleja järjestää, eikä alkuvuodesta niin, öööö onko se nyt tekemättömän vaikea ymmärtää että tilanne on mennyt huonompaan suuntaan ja silloinko sitä pystyisi niitä järjestämään. 

Eli jos jotain pitää pistää vaihtoon niin nämä huutelijat voisivat aloittaa ihan oman puolueensa johdosta ja puoluesihteereistä.

Kerran tiedot ovat olleet saatavilla ties miten kauan, kerran julkisuudessakin niistä on jo viime elokuusta asti puhuttu ja mitään ei ole saatu aikaiseksi ennen kuin eilen.

Tietysti vallankiimassa on helppo etsiä syytä muualta kuin peilistä, se kun on niin paljon mediasekkikkäämpää kuin myöntää omat virheensä.

Puhumattakaan siitä että hallitushan on syyllinen kaikkeen, no ei heidän toiminta kyllä kovinkaan kaksista arvosanaa tässä asiassa saa, mutta ketäpä tuo nyt yllättäisi.
Tosin tällä kertaa arvosteluun on kyllä syytä.
Ainoana positiivisena poikkeuksena vassarit, kun he kuulemma olisivat siirtäneet vaalit suoraan syksyyn, mikä olisi ollut se turvallisin vaihtoehto.

No katsellaanpa sitten miten se takki eduskuntapuolueilla taas kääntyy kun ollaan toukokuussa ja tämä asia voipi taasen hypätä käsille.
Mie nimittäin veikkaan että tauti-tilanne ei välttämättä ole mennyt yhtään parempaan suuntaan, toivottavasti olen väärässä.

Mutta eipä siinä mitiä, siirretään kaikki ja erotetaan loputkin.

Joskus sitä vaan miettii että miten vähällä järjellä tätä maata oikein viedään eteenpäin. 

Päivitetty 7.3.2021 klo. 18.55

Ota yhteyttä WhatsAppilla

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: