Eihän tämä ole totta, eihän?

Monesti totuus on tarua ihmeellisempi. No tänään ollaan saatu sitten nähdä tätäkin puolta ehkä vähän turhankin paljon.

https://yle.fi/uutiset/3-11815670
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/bcd7d3c1-f01f-4a4e-9389-f7fc06e62711

Että näin hyvällä tasolla on meidän valtion johto näitä asioita hoitanut. 

Se on kuulkaas sellainen homma että tämä tauti ei odota pykälöiden tulkintoja tai muutakaan pähkäilyä.

Kirjoitin blogissani vuoden päivät taakseppäin mm. näin

Siksi nämä tuoreimmat toimenpiteet ovat enemmän kuin tärkeitä. Sääli vaan että ne tulevat, sanoisiko hiitolomallisen verran liian myöhään. Tuo yllä oleva kuva kertoo enemmän kuin selvästi sen mikä meillä on edessä jos näissä ”rajoittamistoimenpiteissä” ei onnistuta. Tämä ei ole ohi kuukausissa vaan sitten puhutaan vuosista.

No kuinkas on käynyt, vuosi on kulunut ja toisin kuin muualla meillä on tartuntatilanne mennyt tähän suuntaan.

On suorastaan käsittämätöntä se että miksi tuo paljon kehuttu eduskunta ei ole saanut tehtyä niitä tarvittavia päätöksiä että tämä epidemia olisi saatu laskusuuntaan. Ei ole saatu rajoja kiinni, ei koronatestauksia, ei pakollista ja valvottua karanteenia. Tämä siis vain pelkästää rajavalvonnan suhteen. Jännä homma että se on muualla onnistunut.

Enkä edes halua suuremmin puhua siitä miten uskomattoman hienosti tämä rokotus-rumba on hoidettu.
Se on vaan sanottava että eipä juuri häpyä ole kun täällä kansalaisille kerrotaan että hyvin on pullat uunissa, mutta sitten kun totuus alkaa paljastumaan niin sieltähän löytyy sopimuksia joissa lukee että ”pyrimme toimittamaan parhaan taitomme mukaan” tms. lauseita missä puhutaan rokotteiden toimittamisesta.
No ei ihme että niitä ei saada, mutta miksi tuostakin asiasta piti ensin kansalle valehdella?

Puhumattakaan siitä että mitä tämä vuoden hutilointi on aiheuttanut sitten es. Ravintola-alalle tai pienyrittäjille puhumattakaan kulttuurialasta.

Ne on kuulkaa melkoisen vähissä, ne toimijat jotka selviävät vielä yhden vuoden kun eduskunnalla ei riitä rohkeus, osaaminen tai se sieltä jo aikoja sitten kadonnut maalaisjärki tekemään riittäviä päätöksiä ja oikeaan aikaan. 

Vaan kun oma valta-asema on ”liipaisimella” niin silloin ei tarvitse huolehtia turvaväleistä, kokoontumisrajoitteista tai siitä räiskyykö räkä. Silloin ei paina kokoontumisrajoitukset, tai ylipäänsä mikään.

Laitan tähän alle lainauksen tästä jutusta, mikä muuten kannattaa käydä lukemassa ihan kokonaan. https://www.is.fi/politiikka/art-2000007830256.html

Äänestäjiä Masalassa on perinteisesti ollut varsinaisena vaalipäivänä reilusti yli 2 000. Vaalihuoneisto on Nissnikun koulun aulassa. Eteisaula on ahdas, samasta ovesta toiset äänestäjät menevät sisään, toiset tulevat ulos. Jonot ovat meillä perinteisesti pitkiä. Viime vaaleissa ulkona oli katkeamaton jono yli 2,5 tunnin ajan.
Yli 2 000 äänestäjää antaa ensin henkilötodistuksensa vaalivirkailijalle. Sen jälkeen kasvomaski riisutaan, jotta henkilöllisyys voidaan todentaa. Ilman maskin riisumista todennus ei onnistu. Eli yli 2 000 suuta, nenää ja pöpöä on näytillä! Sen jälkeen äänestäjä menee yhteen kolmesta äänestyskopista. Yhdessä äänestyskopissa käy noin 700 äänestäjää päivän aikana. Äänestyslippu pudotetaan uurnaan, josta se nostetaan illalla klo 20 jälkeen muiden mukana laskettavaksi. 12 vaalivirkailijaa käsittelee yli kahtatuhatta äänestyslippua moneen kertaan, ensin lajitellaan, sitten lasketaan, lasketaan ja lasketaan. 
Onko hallituksella mitään käsitystä siitä, millainen koronapommi vaalipäivä on? Nyt suljetaan pieniä ravintoloita ja kuntosaleja, mutta tähän todelliseen koronapommiin ei haluta reagoida. Vaalipäivänä 1,5 miljoonaa äänestäjää lähtee vaaliuurnille jopa oman henkensä uhalla. Kuka ajattelee vaalivirkailijoiden henkeä ja terveyttä? Nitriilihanskat ja omat kynät eivät tätä tulevaa katastrofia estä.

Vaalit on pidettävä, kun gallupit niin sanovat. 

Se että vaalikamppailu tehdään somessa ei haittaa näitä pölvästejä. Puhumattakaan siitä että melkoisen suuri demokratiavaje tulee kun melkoisen suuri osa ihmisiä jää tämän ulkopuolelle ja he eivät pysty valitsemaan omaa ehdokastaan jos jo verkkopankin käyttö on haastellista.

29 % tutkimukseen vastanneista pitää uusien digipalvelujen, esimerkiksi verkkopankkien, julkisten sähköisten palvelujen, kuten Kelan tai kirjaston palvelujen käyttöönottamista liian vaikeana. Tämä tarkoittaa neljännesmiljoonaa suomalaista ikäihmistä. 

Tämäkin juttu, mistä on tuo yllä oleva lainaus kannattaa lukea ihan kokonaan, silleen ajatuksen kanssa.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007829090.html

Mie odotan niiiin suurella mielenkiinnolla sitä että jos nämä paukapäät saavat vallanhimossaan tahtonsa läpi ja ruuhkat äänestyshuoneistossa ovat hyväksyttävämpiä kuin es. Teatteriesityksen seuraaminen niin mikä on äänestysprosentti. Meneekö meillä Outokummussa edes 50 rikki? 

Toinen mielenkiinnon kohde on se että miten monessa kunnassa tullaan vaalit järjestämään uudelleen.

Mie juttelin tänään viimeksi Oikeusministeriön virkahenkilön kanssa pitkän puhelun ja en nyt tässä suuremmin ala puhelun sisältöä avaamaan, mutta tilannehan on se että jos syystä tai toisesta sopivasti ennen vaaleja jossain isommassa yksikössä bongataan koronatartunta ja suurempi määrä väkeä pistetään karanteeniin niin kuntien kyky järjestää sellaisessa tapauksessa kotiäänestys on enemmän kuin vaikea.

Sitten kun riittävä ( ei loppujen lopuksi kovinkaan suuri määrä ) ihmisiä tekee valituksen siitä että eivät ole voineet käyttää perustuslaillista oikeutta äänestämiseen niin siinähän sitten väännetään vaaleja uusiksi.

Siinäpä sitä riemua sitten riittää, ihan koko rahan edestä. 

Eräs lyhythiuksinen valtionpäämies olisi saattanut sanoa jo aikaa taaksepäin että

”Saatanan tunarit”

Ota yhteyttä WhatsAppilla

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: