Sanomalehti Karjalainen: Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on rauhoittumassa – uusia altistumispaikkoja Joensuun keskustassa

Tämä kirjoitus on luotu automaattisesti sanomalehti Karjalaisen RSS-syötteestä.
————————————————————————————————————-

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemian tilanne on viime viikon aikana rauhoittunut, mutta alueen suositukset ja rajoitukset pidetään toistaiseksi ennallaan, Siun sote tiedottaa.

Alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä katsoi torstaisessa kokoontumisessaan, että viikko on liian lyhyt tarkasteluaika suositusten ja rajoitusten purkamiseen, varsinkin kun valtakunnallinen ja lähimaakuntien tilanne on samaan aikaan menossa huonompaan suuntaan.

– Pohjoiskarjalaiset ovat jaksaneet noudattaa suosituksia kiitettävästi ja se on suurin syy siihen, että tartuntamäärät on saatu alueella laskuun. Haluamme varmasti kaikki viettää talvilomat turvallisesti ilman koronaa ja siihen voimme jokainen yhdessä ja yksilöinä vaikuttaa, kannustaa työryhmän puheenjohtajana toimiva Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Viikolla 4 Siun soten toiminta-alueella uusia tartuntoja todettiin 16, kun edellisviikolla tartuntoja varmistui 32. Tartuntojen alkuperä pystyttiin selvittämään noin 80 prosentissa viime viikon tapauksista. Tartuntaketjut on saatu nopeasti hallintaan. Ilomantsissa koronaviruksen brittimuunnoksen aiheuttama tartuntarypäs on rauhoittunut, ja koululaisten karanteenit ovat päättyneet.

Koronavirustesteihin on hakeuduttu taas selvästi aiempaa enemmän, ja viime viikolla testejä otettiin yhteensä 2520. Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä uusia tartuntoja on varmistunut 8. Tartunnoista vain yksi on johtanut laajempaan altistumiseen oppilaitoksessa. Karanteenissa koronaviruksella altistumisen takia on tällä hetkellä 87 henkilöä.

Siun sote lisäsi torstaina altistumispaikkojen listaan kaksi uutta paikkaa, joissa virukselle on voinut altistua sunnuntaina 31.1.. Joensuu-Hammaslahti -väliä kulkevassa bussissa matkustaneilla on todettu kello 18.10 alkaen riski mahdolliselle altistumiselle. Lisäksi samana päivänä kello 17 aikaan on altistumisia voinut tapahtua Joensuun keskustan Citymarketissa.

Tilannekuvatyöryhmä otti myös Aluehallintoviraston pyynnöstä kantaa yleisötilaisuuksien rajoitusten jatkamiseen maaliskuussa. Työryhmä suosittaa Aluehallintovirastoa rajoittamaan maaliskuussakin yli 20 hengen yleisötilaisuuksien järjestämistä. Päätökset yleisötilaisuuksia koskevista rajoituksista tekee Itä-Suomen Aluehallintovirasto.

_ – _ – _ – _ – _ -_
Tämä artikkeli on luotu automaattisesti Sanomalehti Karjalaisen RSS-syötteestä ja ihan näin muistutuksena kaikki tekijänoikeuden alaiset asiat ovat Sanomalehti Karjalaisen juttu.
Tässä uutisessa on Altistumispaikat mainittu ja siksi robotti on valinnut sen julkaistavaksi. Toivottavasti tämä uudelleen julkaisu käsittelee Siun Soten alueen altistumispaikkoja, mutta tämä AI saattaa joskus lyödä tuon kirveensä kiveen.

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: