Siun Sote ja tiedotus

Harvemmin on näin Siun Soten tarkastuslautakunnan jäsenenä voinut allekirjoittaa minkään maakuntalehden kirjoituksen niin täydellisesti kuin tämän päivän pääkirjoituksen.

Pääkirjoitus: Siun soten pantava kuntoon koronatiedottamisensa

Siun sote pitää pohjoiskarjalaisia pimennossa siitä, millainen on Pohjois-Karjalan koronatilanne. Tiedotus, se olematon mitä sitä on, on epämääräistä ja jälkijättöistä. Vasta alueellisen koronatyöryhmän torstaisen kokouksen jälkeen saatiin taas tietää edellisviikon koronatapausten määrä ja perjantaina vihdoin tämänviikkoiset.

Mitähän tarkoittaa, ettei tilanne ole merkittävästi muuttunut? Niin media kuin kansalaisetkin kysyvät, mitä Siun sote piilottelee. Piilotellaanko mahdollisesti hyvää tilannetta vai onko tapausten määrä sittenkin riistäytymässä käsistä?

Pohjois-Karjala on pieni alue niin maantieteellisesti kuin asukasmäärältään. Siun sote on yksi, yhtenäinen toimija. Koronatestaukset toimivat hyvin: testeihin pääsee ja testitulokset tulevat normaalisti. Mikä siis estää sairastuneiden määrän kertomista päivittäin tai edes joka toinen päivä? Tiedottamista vaarallisesta, herkästi leviävästä taudista on viranomaisten pidettävä velvollisuutena, ei minään ylimääräisenä tehtävänä, joka tehdään, jos siltä tuntuu.

Tiedottamista varten Siun sotella on normaaliaikoinakin erityinen henkilöstö, verkkosivujen mukaan viestintäpäällikkö ja neljä viestintäsuunnittelijaa sekä valokuvaaja. Ehkä suunnittelusta voitaisiin irtautua vähän myös tekemiseen?

Tiedottaa ei kuitenkaan voi, jos organisaatio ei anna tietoja tiedotettavaksi. Toivottavasti tieto kulkee Siun soten sisällä. Jos koronatapauksia on niin vähän, että kiihtymisvaiheen rajoitusten ylläpitämistä on vaikea perustella, selitettäköön etukäteisvarautumisen merkitys pohjoiskarjalaisille. Brittimuunnoksen vaaniessa se ymmärretään kyllä.

Puskissa pelaaminen on lopetettava ja annettava oikeat tiedot oikeaan aikaan.

Kiitos tästä, asia on juurikin näin.

Tässä on linkki maakuntalehden kirjoitukseen ( linkki )

Ota yhteyttä WhatsAppilla

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: