Outokummun koronatilanne

No niin, nyt ollaan saatu hieman esimakua siitä kun tämä virus on löytänyt tänne Outokumpuunkin asti.

Huolestuttavinta on se että vieläkin myös meidän kylällä on väkeä joka ei ymmärrä, halua ymmärtää tai on sitten elää jossain valetodellisuudessa eikä osaa ottaa asiaa sen riittävällä vakavuudella.

Pitää muistaa sellainenkin seikka että Oku on noussut aivan liian korkealle ilmaantuvuus listalla ja valitettavasti tartuntojen määrä on tuon listan julkaisusta kasvanut entisestään.

Eli jos Outokumpu olisi oma maa niin silloin sieltä ei Suomeen matkaustettaisi ( https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/matkustaminen-ja-koronaviruspandemia/liikennevalomalli-matkustamisen-koronariskin-arviointiin ) ollenkaan ilman todella pätevää syytä.

En yhtään ihmettele että vastuullisesti on vaadittu mm. koululta toimenpiteitä tuossa ennen joulua.
No joulu on pidetty, vuosi vaihdettu ja tilanne syöksyy kohti huonompaa, eli mitäs sitten?

No varmaan suurin osa muistaa jouluaatonaaton Outokummun Seudun jutun ja sen että kaupunki ei voi sulkea koulua. Niin kukapa olisi vuosia taaksepäin arvannut tällaisessakin asiassa olemme täysin kunnan ulkopuolisen toimijan eli Siun Soten ”armoilla. ”

Tähän sattuukin sopivasti tämä hyvinvointilautakunnan esitysltalta ( linkki esityslistaan ) otettu pykälä

202121-4

En ota kantaa onko tuo ehdotus päätäntävallan siirtäminen yksille harteille hyvä vai huono asia, siitä voisi joku avata vaikka kommettikentään enemmän.

Jotenkin minulla vain kaikuu tuolla muistin lokeroissa sellainen puhe mitä on meidänkin kylällä kuultu, että ”eivät ne lapset sairastu tai sairastuta. ”
No jos uutisoinnissa on perää niin näissä tapauksissa minkä jälkeen ollaan noustu thl:n koronakartalle ( linkki ) on ”pääosin” lähtöisin karanteenista, lähipiiristä ja muista selvitetyistä altistumisista. No eikös tämä ruletti lähtenyt käyntiin tästä 13.12 ( linkki ) julkisuuteen tulleesta tapauksesta.

Joten vieläköhän joku ilkeää sanoa että eihän ne lapset, jne…….

Tietysti se että jos esimerkiksi tuota koulua ei haluta sulkea, niin ei sitten.
Mutta sitä minä en ymmärrä että miksi me, siis Outokumpuna emme ole julkisesti esittäneet asiaan mitään kantaa vaan pikemmin ollaan menty jonkun toisen hartioiden taakse. Se että ltk, virkahenkilö tai mikä taho tahansa joka voi käyttää virallista Outokummun kantaa sanoisi suoraan ”meidän mielipiteen” ei olisi huononpi asia. Tietysti sellainen vaatii jonkinasteista ”kansalaisrohkeutta” mutta kyllä meillä kuntalaisilla on oikeus tietää se.
Se onko sillä mitään merkitystä siinä portaassa missä päätöksiä tehdään on toinen juttu, mutta oltaisiin kuitenkin pystypäin kerrottu oma näkemyksemme.

Ei kai se nyt niin vaikeata ole?

Mie tiedän monta eri listausta missä Outokumpu voisi olla samoilla viivoilla Kauniaisen tai Helsingin kanssa, mutta tämä pirun koronalista ei ole sellainen.

Niin pitäkää hyvät ihmiset huoli niistä maskeista, turvaväleistä, käsihygieeniasta, tms. asioista mitä on maaliskuusta asti toitotettu ja jos joudutte karanteeniin niin toimikaa niiden ohjeiden mukaan. Koska mitä hyötyä siitä on jos niitä ei mitenkään noudateta.

Jos ei oma terveys kiinnosta niin ajatelkaa edes toisia ihmisiä.

Ja ettei menisi aivan negatiiviseksi niin pitääpä laittaa tähän loppuun parin tunnin vanha ”jäniskevennys” mikä hyppäsi omiin valvontakameroihin 🙂

Ota yhteyttä WhatsAppilla

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: