Vaarallinen lahko

Jenkkilän vaalit on sitten saatu ainakin sen verran selväksi että tulevan presidentin nimi on selvillä.  Jälkipyykkiä saattaa vain kestää melkoisen pitkään.

Se että ehdokas ja istuva valtionpäähenkilö voi sanoa tai twiitata ihan mitä tahansa, välittämättä yhtään mitään siitä että onko sillä totuuden kanssa yhtään mitään tekemistä on vain tämän viimeisen neljän vuoden surullisen kuuluisan jatkumon lopun alkua. 
Maailmassa ei varmasti ole yhtään ihmistä joka ei olisi noita valheita käsitteleviä juttuja olisi lukenut.

No tästä sitten päästään itse asian ytimeen.

Niin Pohjois- kuin Etelä-ameriikassa, Aasiassa, Venäjällä, euroopassa, Suomessa ja taitaapa olla ihan Outokummussakin näitä Trump-lahkolaisia.

Eli ihmisiä jotka ostavat aivan kaiken mitä tämä twitteristi suustaan tai näppäimistöltään päästää. Minkäänlaista filtteriä heillä ei ole, puhumattakaan siitä että asioita katsottaisiin edes siltä kantilta ovatko ne edes teoriassa mahdollisia. 

Samoin kuin kaikissa muissakin lahkoissa niin näilläkin on vain yksi yksi totuus ja kaikki muut on vaiennettava tavalla tai toisella.

Eli tällaisilla nuoteillahan sitä tuommoisissa mennään: 

  • Johtaja ja johtajat ovat aina oikeassa, johtajaa on aina toteltava.
  • Vain liikkeen opit ovat oikeita ja ne ovat arvostelun yläpuolella.
  • Kaikki tai ei mitään -periaate: jos haluaa kehittyä henkisesti, on otettava kaikki, mitä liike tarjoaa.
  • Kriittisen ajattelun kieltäminen ja siitä syyllistäminen, asiallistakaan ryhmän toimintaan liittyvää kritiikkiä ei suvaita.
  • Pelottelu: vain liikkeen sisällä voi pelastua.

On ollut suorastaan järkyttävää lukea sosiaalista mediaa, uutisten kommentteja, jne. joissa on uskoteltu ja kehitelty sen luokan salaliittoteorioita mihin ei edes. Q-anon pysty. Tai periaatteessa pystyy kun aika paljon samoja henkilöitä löytyy näiden molempien lahkojen sisältä.

No miksi tällainen on sitten sellainen asia mikä kannattaa pistää merkille. 

Eräs suuri syy siihen on se että mm. Suomalaisia kansanedustajia ja muita poliitikkoja on liittynyt tähän lahkoon. Ainakin kun heidän kommenttejaan seuraa, siltä osin kun voi seurata. Joillain on tuo banni-nappula ollut lahkon sääntöjen mukaisesti melkoisen herkillä. 

On melkoisen huolestuttavaa että tälläisellä, sanoisiko rajoittuneella ajatusmaailmalla olevia ihmisiä on päättämässä meidän asioista, puhumattakaan siitä kuinka he imuroivat ympärilleen samanmielisiä jotka tietenkin ovat pyrkimässä omien kotikuntiensa valtuustoihin. 

Miettikää hyvät ihmiset ihan huolella minkälaiseksi päätöksenteko voi mennä jos siellä on sellaisia ihmisiä joille on olemassa vain ja ainoastaan se oma totuus. 

Varmaan osa muistaa tämän ”klassikon” kohdasta 52:46 vajaan minuutin pätkän verran.

Tässä vaiheessa tekstiä näillä lahkolaisilla on jo Trumpin kokoinen melooni nenässä, tai jossain muualla joten te voitte mennä ystävällisesti kakomaan päätänne selväksi johonkin muuhun osoitteeseen.
Muille mielensä pahoittajille, pahoittelut.

Mutta meille muille, suurimmalle osalle Suomalaisista mie haluan sanoa että miettikää nyt hyvänen aika tarkasti kun kuntavaaleissa ääntänne annatte. 

Haluatteko tuollaisia omaan totuuteen juuttuneita lahkolaisia päättämään yhteisistä asioista, vai ette. 

Jos äänestätte puoluetta, niin uskon ja toivon että lähes jokaiselta listalta löytyy sellaisia ehdokkaita jotka osaavat tai joilla on lupa ajatella ihan itse.

Jos taasen äänestätte henkilöä niin miettikää että onko hänellä mielessä vain se muurin rakentaminen vai pystyykö hän tekemään yhdessä muiden kanssa asioita kotikuntansa parhaaksi. 

Pystyykö hän kestämään myös sen että aina ei asiat mene ”oman mielen mukaan” vai kääntyykö takki heti ikävän päätöksen jälkeen?

Suomen kuntakentällä on edessä haastavat ajat ja nyt jos koskaan päättäjiksi tarvitaan rakentajia, ei riidanhaastajia. Jos tästä halutaan kunnialla selvitä. 

Ja tähän lopuksi video eräästä henkilöstä joka osoitti vuonna 2008 olevansa tappion hetkelläkin se suuri poliitikko.


Se vaan mietityttää kovasti että miten ihmeessä on mahdollista että kahdessatoista vuodessa olemme joutuneet tähän.

Niin, minkälaista demokratiaa sinä haluat?

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: