Valtuuston kokous 28.9

No olipahan omanlaatuinen kokous meillä eilen.

Omanlaatuisuus tuli siitä että harvemmin on kokousta vietetty maskit päässä ja kertakäyttökäsineet kädessä.
Käsineet sen takia että osa meistä halusi käyttää puheenvuoroja ja sitä ”noppamikkiä” piti käsitellä näin.

Muuten tuossa nyt ei niin hirveästi mitään yllättävää tullut.
Osavuosikatsauksen kohdita ne asiat lukuunottamatta sitä että minkä sortin teemapäivä kouluruokailussa on se ”Vilkas-päivä” Kertokaa minulle jos joku tietää 😀

Positiivista oli se että mm. Outokummun seudun teollisuuskylä ei ole saanut takkiin koronan takia ja muutenkin Outokumpulaiset yritykset ovat selvinneet keväästä ihan kelvollisesti. Hatunnosto siitä.

Myö jätettiin myös aloite koskien tuota Siun Soten neuvottelukunnan kokoonpanoa.
Kyseinen toimielinhän on se rajapinta SiunSoten ja kunnan välissä ja onneksi meillä Outokummussa se on toiminut vaatimattomasti sanottuna parhaiten kun vertaa sitä siihen mitä on muista SiunSoten aluuen kunnista kuulunut.
Vaan aina on syytä parantaa, ja meistä tuohon tällähetkellä pelkästään poliittisiin toimijoihin kuuluvaan porukaan pitäsi saada lisää sellaisia henkilöitä jotka voisivat tuoda omat näkemykset siihen miten Siun Sote voisi kehittää palveluitaan ja miten he oikeasti kokevat niitä saavansa.
Valitettavan monesti tuo sote-virka-immeisten puheet saavutettavuudesta eivät kohtaa tosielämän kanssa. Haluamme myös saada noita kehittämisideoita laajemmalla skaalalla suoraan SiunSoten virkaimmeisten kuultavaksi.
Eli me haluamme vammaisneuvoston ja seniorineuvoston äänen paremmin kuuluviin. Toivottavasti aloite saa paljon myötätuulta ja kannatusta byrokratian rattaissa.

valtuustoaloite_28_9_2020Vaan olipa mielenkiintoista huomata se että taas on tullut talikoitua jotain sellaista mihin ei olisi saanut koskea. No edelleenkin jos viimeisemmässä podcastissa on jotain virheitä niin kertokaa toki, minulla kyllä riittää kanttia nostaa käsi virheen merkiksi ja korjata asia.

No tästäpä päästäänkin, melkoisen huonolla aasinsillalla sellaiseen jännään juttuun kuin hotellin käyttöaste.
Täältä ( linkki ) voi halukkaat perehtyä hieman tarkemmin tähän Tampereen yliopiston taloustieteen laittoksella tehtyyn julkaisuun, vaikka sivun 15. kaavoista.

Mutta lähdetäänpä siitä että jos ensimmäisessä osavuosikatsauksessa ( linkki ) sivulla 32 kerrotaan että hotellin käyttöaste on ollut 8,8%
Kuvataan sitä nyt vaikka tällaisella kuvalla, tuo musta täyte pullon sisällä kuvastaa sitä että siellä on tapahtunut jotain.
Huhti- ja toukokuun astiat ovat vaaleampia siksi koska hotelli on ollut kiinni 4.4 -2.6 välisen ajan .

Ja nyt sitten kun on saatu elokuun lopun tilanne jolloin käyttöaste on ollut koko vuonna 5,55%
Niin kertokaa minulle pitäisikö noissa kesä-, heinä- ja elokuun astioissa olla

A. enemmän
B. yhtä paljon
C. vähemmän
Täytettä kuin neljässä ensimmäisessä astiassa että kokonaismäärä on saatu laskemaan 8,8%:sta tuohon 5,55%:n mikä osavuosikatsauksessa ( linkki ) sivulla 34 on.

Kertokaa tuo minulle, kiitos.

Täältä muuten voi halukkaat katsoa tuon kyseisen kokouksen.

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: