Värkkäsin mainosvideon

Oon tässä useita vuosia seurannut, ihmetellyt, pähkäillyt ja vähän arvostellutkin tämän meidän matkailukohteen markkinointia.

Älkää huolehtiko, kyllä se video vielä tulee 😀

No onneksi tänä vuonna se ei ole ongelma, jos mennään linjassa sen kanssa mitä kuluvana kesänä on muualla tapahtunut niin se kolmekymmentä tuhatta myytyä lippua pitäisi mennä heittämällä rikki. 

Mutta entäs sitten, kun katsotaan es. Viimevuoden tilinpäätöksestä niin mm. tuo markkinointi on jäänyt vähän heikolle. 

matkailu

Miksi on pääsyt tapahtumaan?


Kaivoksella on nettisivut, facebook, insta jossa on päivityksiä. Twitteri-tili on tehty mutta yhtään twiittiä ei ole sillä lähetetty. Eikä taida WhatsAppikaan olla käytössä.
Tuo jälkimmäinen kannattaisi ainakin ottaa käyttöön ihan puhtaasti sen kätevyyden ( siis molemmille osapuolille ) takia.

Mutta eräs asia huutaa puutettaan joko lähes kokonaan tai ainakin suurelta osin, nimittäin liikkuva kuva. 

Kun katsoo esimerkiksi vanhan kaivoksen facesivuja niin näitä normi päivityksiä on käytännössä käynyt tykkäämässä kohtuullisen sama porukka, pääasiassa outokumpulaisia immeisiä. 


Vaan sitten kun katsotaan noita muutamaa videota.

Jos reilu kymmenen sekunnin 3D-mallinnus on saanut tuhatkunta katsontaa parissa kuukaudessa tai vajaan minuutin pätkä ravintolasta on päässyt jo yli kymmeneen tuhanteen, niin olisiko jo korkea aika herätä siihen liikkuva kuva toimii markkinoinnissa paremmin kuin kuva ja teksti.

Esimerkiksi tuo minun viimeisin parin minuutin kummunkatu video sai ensimmäiseen kahdeksaan tuntiin reilut tuhat seitsemänsataa katsontakertaa.

Muuten, näin pienenä vinkkinä voisi todeta että tuonne instan puolelle kannattaisi laittaa kaikki nuo alta minuutin mittaisen pätkät mitä olemassa on. 

Niin herää kysymys että miksi ihmeessä kaivos ei ole tehnyt / ostanut esittelyvideota itsestään?


No tämä on silleen nopeasti värkätty erittäin karkeana ajatuksena minkä suuntainen se voisi olla.


Eli minuutin – parin pätkä joka olisi rauhallisesti kuvattu, hyvällä puhujalla ja hyvällä tekstillä sekä rauhallisella taustamusiikilla tehty pätkä toimisi aivan varmasti enemmän kuin hyvin es. face-markkinoinnissa.
Se erottuisi joukosta, tämä nykyinen ”vähintään kolme leikkausta sekunnissa” mainonta toimii tietokonepeleissä vaan ei perhematkailukohteessa.

Sopiva ”täky” alkuun että porukka kiinnostuu niin kattavuus on taattu. Oikeanlaisella mainonnalla tuolla tavoin voi helposti tuhannella eurolla saada kymmenien tuhansien ihmisten tietoisuuteen tämän paikan, sisältö sitten tekee sen tulevatko he tänne vai eivät.

Nyt kuitenkin on ollut täysin poikkeuksellinen matkailuvuosi ja tulevat vuodet ovat haasteellisempia jo pelkästään sen takia että turistit on saatava tänne joko uudelleen tai jostain on saatava uusia turisteja tulemaan. 

Koska muuten myö Outokumpulaiset saadaan maksaa hotellin ja muut vuokrat ihan omasta pussista jos Matkakumpu ei pysty hoitamaan tänne kymmeniä tuhansia turisteja vuodesta toiseen.


Koska ei tämän mielettömyyden pyörittäminen ilmaista ole.


Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: