Uutta videota kummunkadulta ja muuta mukavaa

Kyllähän tämä alkaa melkoisen mukavalta näyttämään, ainakin jos katsoo tuolta yläilmoista päin.

Kummunkatu 21.7.2020

Tosin onhan tätä odotettukkin kuin kuuta nousevaa ja vielä jonkun aikaan saadaan varmasti odottaakkin että kaikki on kunnossa.

Timelapse remontin etenemisestä ajalla 22.6 – 20.7.2020

Mutta onhan tässä muutama asia mikä on minua ihmettyttänyt.

Aloitetaan nyt vaikka tuosta kela:n kohdasta.

Miksi siinä ei ole parkkiruutuja?

Jokainen tietää että tuonne tullaan mitä mielenkiintoisimmilla kulkuvälineillä, siis he jotka pystyvät itse kulkemaan. Siihen kun vielä lisätään ns. saattoliikenne niin eikö terve järki olisi sanonut että edes pari parkkiruutua tuohon olisi hyvä saada. 


Toinen ihmetyksen aihe on tuo sähköautojen pikalatauspiste.

Jo nyt näiden parin, loman jälkeisen työpäivän aikana siinä on näkynyt lähes kaikki muut mahdolliset ajoneuvot paitsi ne jotka siinä pitäisi olla.
Toivottavasti merkit tulevat ja niitä myös noudatetaan. 

Tosin voidaan tietysti kysyä että onko tuo paikka oikea tuollaiselle pikalatauspisteelle?

Yleensähän nuo ovat sellaisissa paikoissa minne auto ajetaan joko keula tai perä edellä, riippuen siitä mihin kohdin autoa se töpseli sitten laitetaan. 

Tietysti nykyinen lakihan mahdollistaa auton parkkeeraamisen ”miten päin tahansa” tuohon tien varteen, mutta silti. 

Voisiko sanoa että onneksi tuo on pikalatausasema, niin ainakin tällä hetkellä sille ei hirvesti taida Outokumpulaisten keskuudessä käyttöä olla. Nimittäin tuohon asemaan ei tarvii liittää kuin täyssähköautoja. 
Näin äkkiselleen vain yksi tulee mieleen tällä kylällä, korjatkaa jos olen väärässä. 


Vaan mitäpä olette mieltä tästä elokuun loppuun suunnitellusta Okufestistä?

No onhan se mukava että järjestetään tapahtumia, mutta pitäisikö kuitenkin miettiä sitä minkälaisia määräyksiä / ohjeistuksia on olemassa. 

Aluehallintovirasto on päättänyt, että yli 500 henkilön yleisötilaisuudet ovat kiellettyjä 31.8. asti. 
Ulkotiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa, joissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, on mahdollista järjestää yli 500 henkilön tilaisuuksia. 

Yli 500 henkilön tilaisuudet myös sisätiloissa voidaan sallia 1.8. alkaen erityisjärjestelyin. Järjestelyissä tulee noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5. antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Yleisö on tarvittaessa jaettava erillisille alueille turvallisuuden varmistamiseksi.

Enintään 50 henkilön sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet ovat sallittuja. Yli 50 ja enintään 500 henkilön yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa on mahdollista järjestää erityisjärjestelyin.

Yleisiä kokouksia ovat mielenosoitukset ja muut kokoontumisvapauden mukaiset kaikille avoimet tilaisuudet. Yleisötilaisuuksia ovat yleisölle avoimet huvitilaisuudet, kilpailut, näytökset tai muut näihin rinnastettavat tilaisuudet. Yleisiä kokouksia ja yleisötilaisuuksia eivät ole esimerkiksi samanaikainen oleskelu julkisilla paikoilla tai asiointi kauppakeskuksessa.”
Lähde:
https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset

Periaatteessa varmasti tuo festikin voidaan toteuttaa ohjeistuksen mukaisesti, mutta kuinka se tehdään käytännössä onkin sitten oma lukunsa. 

Mutta kaikenkaikkiaan kyllähän siitä tynkä tapahtuma tulee koska mm. mäkiautokisat ( jossa olisi ollut kerrankin katsottavaa ihan isolla kädellä ) ovat peruuntuneet. 

Joku ilkikurinen ( siis en minä ) voisi todeta että nyt ollaan järjestämässä kansanjuhlaa yhden Outokummun historia suurimman infra-hankkeen valmistumiseksi mutta tavan mukaan ei sitäkään saatu hoidettua maaliin niin että asiasta tiedettäisiin kunnan rajojen ulkopuolella, tai että kaikki olisivat tervetulleita osallistumaan. #korona

Vai painaako se maakuntapäivä sen verran että tällainen on järjestettävä, tosin eipä tuota tapahtumaa tänään näkynyt maakuntaliiton sivulla, joten ei sekään taida olla taustalla. 

Tähän kun vielä lisätään se että epävirallisten huhujen mukaan tämä ruplan tontin uudistus olisi silloin myös ns. tapetilla niin melkoista hoppua pitää että sen saa jonkinlaiseen edustuskuntoon

Mitä enemmän tätä pähkäilee niin sitä enemmän vaan ajatukset kääntyvät siihen että järkevintä, siis markkinoinnin, mene ja tiedä matkailunkin kannata olisi siirtää suosiolla tämä tapahtuma es. tulevalle kesäkuulle.  

Tässä olisi nimittäin melkein vuosi aikaa markkinoida, jos tautitilanne ei räjähdä käsiin niin silloin olisi todella isot ja näyttävät mäkiauto kisat, niin kummunkatu kuin ruplan tonttikin olisi saatu varmasti valmiiksi ja juhlakuntoon. Kuluvan vuoden budjetti? ( kai jonkinlainen on olemassa jossain ) voitaisiin siirtää kesäkuulle ja silloin voitaisiin oikeasti tehdä jotain isompaa, näyttävämpää ja ennen kaikkea huolellisesti suunniteltua tapahtuma.

Eikä muuten kukaan ihmettelisi jos näihin peruuntumisien jatkumoon tulisi yksi sivulause lisää.

Silloin toivottavasti ja todennäköisesti tautitilannekkin olisi jo rauhoittunut niin että es. riskiryhmiin kuuluvat voisivat osallistua hieman keveimmin mielin mitä tällä hetkellä.

Vaan voihan se olla niinkin, mitä julkisesti on jonkinverran puhuttu että ensi kesäkuussa taas pätäröidään uutta katua että saadaan nuo suojatiet täyttämään merkinnöiltään tämän uuden 1.6 voimaan tulleen tieliikennelain. Mene ja tiedä, aika näyttää tämänkin.
Tietysti kun joku haluaa taustatietoa tähän, niin kuulemma tämän linkin takaa löytyy jo kohtuullisen paljon pähkäiltävää.

Mutta jottei kaikki menisi nyt niin synkäksi niin laitetaan tähän loppuun hieman Monthy Pythonia.


Lisäys 26.7.2020

Paljon on ollut puhetta Kummunkadusta ja aiheestakin. Vaan tuossa joku pyyteli kuvaa öljypohjan näkymästä niin siihen ei kalusto tai rohkeus riittänyt. Mutta sen verran jäi asia vaivaamaan että nappasin GoPron kiinni takakoukkuun ja kävin sitten tällaisen pätkän kuvaamassa. 
Pakko sanoa että ei ihan äsken ole niin paljoa jännittänyt että keräilläänkö kameran palasia vai selvitäänkö kuivin nahoin tästä

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: