Avoimmuutta päätöksentekoon, kiitos

Katselinpa taas mielenkiinnolla tuota kaupunginhallituksen pöytäkirjaa ( http://webdynasty.pohjoiskarjala.net/Dynasty/Outokumpu/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2020473 )  ja silmiini sattui tuo pykälä 16.

( pdf-tiedostot pitäisi olla rullattavissa ja zoomattavissa myös mobiililaitteissa. Jos sinulla on jotain ongelmia tiedoston kanssa niin heitä viestillä. )

2020473-9

Positiivista tuossa oli se että jotain oli lausuttu.
Aivan jokainen kunta kun ei ole kehdannut noinkaan paljoa vaivautua siihen mitä tuo melkoisen merkittävä paperi pitää sisällään.

Mutta palataanpa tuohon pöytäkirjaan.

Niin eikö sielä teistäkin puutu jotain?

Jos ei heti hyppää silmiin niin eikös tuossa pykälän 16 kohdalla pitäisi olla tuollainen klemmarin kuva, niin kuin noissa parissa aikaisemmassa pykälässä…

Aika vaikeaa on perehtyä siihen että miksi kaupunginhallitus on noin lausunut kun syystä tai toisesta lausunnon kohde on sitten jätetty julkaisematta.

Kyseessähän on kuitenkin melkoisen tärkeä suunnitelma kun ajatellaan sitä minne ne 65% meidän maksamista vero euroista menee.

En ymmärrä tätä ”piilottelua” lainkaan. Miksi moinen suhtautuminen yhteen kunnallisen toiminnan peruspilariin eli avoimmuuteen?
Kuitenkin tuo suunnitelma on ollut julkinen asiakirja menneen vuoden marraskuusta lähtien, jos vain on osannut etsiä.

Onneksi maakunnasta löytyy useita kuntia missä tuokin on julkaistu.

Joten tässä alla on tuo suunnitelma.
Suosittelen lukemaan tuon ihan ajatuksen kanssa ja miettimään onko Siun Sote onnistunut siinä mitä sen pitäisi tehdä ja verrata sitä siihen että oliko kaupunginhallituksen lausunto sopusoinnussa siihen mitä on suunnitelmissa ja todellisuudessa tapahtunut. ( sen lataaminen voipi kestää hetkisen koska tiedosto on melkoisen suuri )

202061-8-980

Minulla ainakin heräsi melkoisesti kysymyksiä ja jos todellakin on tarkoitus nostaa paikallisen neuvottelukunnan roolia noinkin kovasti mitä tuossa paperissa lukee niin silloin kyllä Outokummun ja kaikkien sote-alueen kuntien hallintosääntöjä pitää rukata.

Koska ei ns. neuvoa-antavalla toimielimella ole mahdollista täyttää tuota vaatimuslistaa kuin paperilla.

Toisaalta onhan tuossa vielä SiunSotellakin tekemistä, kun ei vielä näihin toiminnan ensimmäisiin vuosiin ole tullut sitä ensimmäistäkään kattavaa raporttia palveluiden toteutumisesta.

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: