Hieno päivä

Tänään syntyi muistoja, sellaisia ainutkertaisia asioista mitä en ole koskaan päässyt kokemaan.

Aamulla suunnaksi Joensuun lentoasema, sieltä koukkasimme Karin kanssa kyytiin Timo Soinin ja suunnistimme Kiteen koululle missä Timolla oli väkivaltaisen radikalisaation vastainen koulukiertueen tilaisuus.

Siellä oli tupa ( Kiteesali ) täynnä nuoria ja sitten tapahtui mitä ei ole itselle koskaan, aikaisemmin sattunut.
Olen jonkin verran tässä vuosien saatossa ollut pitämässä, kuvaamassa tai kuuntelemassa tämäntapaisia tapahtumia ja varmaan jokainen joka on vastaavissa tilanteissa ollut tietää miten tuollainen ”satapäinen” nuorisojoukko yleensä toimii. Aina jostain kohdin salia löytyy se pikkuinen porukka jolla on asiaa enemmän toisilleen kun puhujan seuraamiseen.

Vaan mitenkäs kävi nyt, kun Timo aloitti niin sali oli hiljaa ja pysyi hiljaa koko puheen ajan, ei mitään hälinää, pulinaa tai mitään muutakaan häröilyä.
En ole koskaan aikaisemmin kokenut mitään tuollaista, se kyllä kertoo paljon ihmisestä että saa noinkin vaikeasta ja monisyisestä asiasta kerrottua nuorille niin että he kuuntelevat alusta loppuun asti.
Itseasiassa en olisi voinut uskoa että tuollainen on ylipäänsä mahdollista.
Tuo oli huikea kokemus. Kiitos Timo.

Kiteeltä sitten matkattiin rajalle ja olipa sekin mielenkiintoinen kokemus nähdä ja kuulla minkälaista se heidän arki ja toiminta oikein on.

Sen jälkeen olikin meillä vuorossa Joensuun kävelykatu jossa oli kyllä tolkuttoman tuulisesta säästä huolimatta todella hyvin väkeä paikalla.
Kiitos kaikille mukana olleille.

Kyllä tämä vaalityö on sitten mukavaa, vaikka joskus kyllä tuntuu että kellosta loppuu viisarit kesken. Vaan hei, meillä on niin tolkuttoman hieno porukka kasassa että mikäs tässä on tulevaisuutta rakentaa.

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: