Hallitus kaatui ja Siun Soten on vastattava siihen.

Maakuntauudistusta ei sitten tule vaan meille jäi Siun Sote. 

Nyt jos koskaan on korkea aika aloittaa välittömästi tämän välivaiheen toimintayksiköksi suunnitellut kuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen siihen muotoon, että se noudattaa nykyisin voimassa olevia lakeja yksiselitteisesti ja on tasapuolinen kaikille omistajakunnille. 

Yhtenä esimerkkinä demokratian halventamisesta on se, että kuntayhtymän hallituksessa taitaa istua kolme Kiteeläistä ja koko läntinen, neljän kunnan alue, on ilman omaa äänivaltaista jäsentä.

Tällainen ”näennäisdemokratia” on saatava loppumaan ja asioita pitää käsitellä jatkossa tasa-arvoisesti ja tasapuolisesti jos halutaan, että Siun Sote kestää jatkossakin neljäntoista kunnan kokoisena kuntayhtymänä. Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: