Siun Sote ja tilintarkastusyhteidöiden lausunnot

Outokummun kaupunginhallitus teki järkevän päätöksen ( linkki )

” Vs. kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että

1. valtuusto hyväksyy menettelyn, että vuoden 2018 kuntakohtaisia mak- suosuuksia määriteltäessä poiketaan Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveys- palvelujen kuntayhtymän perussopimuksen 24 §:n soveltamisessa (jäsen- kuntien maksuosuudet),

2. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän vuoden 2018 kuntien maksuosuudet pysytetään ennallaan eli vuoden 2017 lukuina käytetään vuoden 2017 kuntakohtaista maksuosuutta, joka on perustunut vuosien 2014-2016 toteutumiin (95 %) sekä asukasluvun mukaiseen osuuteen (5 %),

3. valtuusto ei hyväksy jo päätettyihin maksuosuuksiin teknisiä muutoksia ja korjauksia, vaan KPMG:n tekemästä Pohjois-Karjalan sosiaali- ja ter- veyspalvelujen kuntayhtymän vuoden 2017 kirjanpidon tarkastuksesta johtuvat mahdolliset korjaukset vaikuttavat vasta vuoden 2020 maksu- osuuksia määriteltäessä.

Päätös:

Vs. kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.”

toivottavasti mahdollisimman moni kunta lähtee tähän mukaan kun pitää muistaa.

Mikäli perussopimuksessa ei ole ehtoja perussopimuksen muuttamisesta, sovelletaan kuntalain 57 §:ssä säädettyä. Poh- jois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän perussopimuk- sessa ei ole erityisiä määräyksiä perussopimuksen muuttamisesta. Tästä seuraa, että perussopimuksen määräyksistä poikkeaminen edellyttää kun- talain 57 §:n mukaisesti, että vähintään kaksi kolmannesta jäsenkunnista sitä kannattaa ja niiden asukasluku on vähintään puolet kaikkien jäsenkun- tien yhteenlasketusta asukasluvusta.

Koska vuoden 2018 maksuosuutta ei ole laskettu eikä edelleenkään voida laskea perussopimuksessa määritellyllä tavalla, kuntien on päätettävä siitä perussopimuksen muuttamisjärjestyksessä. ”

Tosin eihän maksuosuuksissakaan ole noudatettu sopimusta niin miksipä tässä sitten pitäisi?

Ongelmana on se että tässä voidaan huutaa nyrkit pystyssä mutta ilman jatkotoimenpiteitä on olemassa riski siitä että joudumme maksamaa. Kuitenkin nyt näyttää siltä emme tiedä vieläkään tarkasti sitä mistä tuo lasku koostuu.

Minä olen sitä mieltä että tämä pitää perata sitten juurimultiaan myöten, jos ei mikään muu auta niin tutkintapyyntö on yksi vaihtoehto. 

Emmehän me voi muuten hyväksyä tilinpäätöstä jos siellä on merkittävä lasku minkä sisältö ei ole varmasti tiedossa?

Sitä tosin kyllä ihmettelen enemmän kuin paljon että näiden tilintarkastusyhteisöiden lausuntoja ei ole Outokummussa julkistettu, eikä niitä ole edes tulevan valtuuston esityslistaankaan saatu ( linkki

Miksi näin?

Miksi asioita ei haluta julkiseksi?

Mitä salattavaa niissä oikein on? 

Mutta jos lausunnot kiinnostaa niin tässäpä nämä ovat luettavissa. 
BDO ( linkki )
KPGM ( linkki )
Talvea ( linkki )

Eiköhän tässäkin ole aika avoimmuuden.

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: