Valtimon kesäpäivät

Aamulla kello huutaa tavanomaista aikaisemmin ja hieman heitti hymyä naamaan se tässä ollaan juuri siirrytty lomalle ja herätys onkin sen kunniaksi toista tuntia normaalia aikaisemmin 😀

IMG_2816

No eipä siinä muuta kun kahvinkeitin tulille ja puuroa naamariin.
On muuten sanottava että tuoreet mansikat toimimivat puurossa enemmän kuin hyvin 😀

Oli muuten melkoisen rauhallista ”kyläteillä” tuossa kuuden maissa. Taisipa  tuolla Outokumpu – Kolinportti välillä vastaan sattua kokonaista kaksi autoa, vaan olipa kyllä mukava matkustaa kaikessa rauhassa katsellen kesäisen aamun, paikka paikoin aivan peilityyniä maisemia. Olisi parin tunnin matkaan mennyt helposti kolme jos vain olisi jäänyt kuvaamaan kaikki ne maisemat mistä olisi tehnyt mieli kuvia ottaa.

tie

Eikä aikaakaan kun olinkin jo Valtimolla ja siellä alettiin porukalla pistämään telttaa & tavaroita paikoilleen.

Vaan kyllä jo aamun aurinko osasi kertoa sen että tänään taretaan ja varmaan lähempänä kolmeakymmentä kuin kahtakymmentä oli siinä ennen yhdeksää kun oltiin saatu kaikki kohdilleen ja piste pystyyn.

IMG_2817

Väkeä oli tapahtumassa paljon, näin äkkiselleen ajateltuna tuosta voisi moni kunta ottaa mallia miten kesäinen tapahtuma järjestetään ja miten saadaan paljon ihmisiä paikalle.

Teltalla olikin sitten melkoinen kuhina koko päivän ajan, kyllä se vain lämmittää että kerta kerran jälkeen miten paljon ihmisiä kiinnostaa Sininen aate, joskus on ilmassa hieman kriittistä palautetta, vaan käytännössä yhdeksän kymmenestä on sitä mieltä että teemme oikeita asioita ja aivan oikealla tavalla. Eikäpä niitä jäsenhakemuksia muuten kai täyteltäisi jos näin eli olisi 🙂

Eräs todella mielenkiintoinen asia oli se miten immeiset suhtautuvat tähän Jukan ideoimaan katugalluppiin. Kaikenlainen ylimääräinen kiihkoilu, se mitä es. täällä Outokummussa vuosia sitten asian ympärillä oli loisti poissaolollaan.
Ennemminkin immeiset olivat kannastaan riippumatta tyytyväisiä siitä että tällaistakin joku uskaltaa kysyä.


Vastauksia tuli lähes puolisentoista sataa ja lopputulos taisi mennä prosenteissa 54 – 46, se kumpi voitti jääköön luettavaksi paikallisesta mediasta.

Olihan päivälle varattu vielä hieman extraakin, eli toripäivän jälkeen oli tarkoitus perustaa Piellisen Siniset ry.
Nämä on niitä ikimuistoisia hetkiä kun tehdään historiaa isolla H:lla.
Eli jatkossa kaikki Pielisen ympärillä asuvat tervetuloa liittymään yhdistykseen.
Puheenjohtaja Jukka Mikkosen  yhteystiedot löydät vaikka täältä.

On melkoisen uskomatonta se että puolue on ollut olemassa hiukkasen yli puoli vuotta, meillä on olemassa kattavat ohjelmat, koko Suomen mittainen piiriorganisaatio, paikallisyhdisyksiä, valtuustoryhmiä, aktiivista toimintaa ja tapahtumia käytännössä vuoden jokaisena viikonloppuna.
Tämä kaikki on tehty p u o l e s s a vuodessa, ilman puolutukia, ilman palkkoja ja palkkioita. Yhdessä tekemisen voima ja kannustus on ollut valtava.
Samalla koko tämän rakentamisen ajan on ollut se ”jalkaa vipattava apinalauma” joka on räkyttänyt, uhkaillut, valehdellut niin sosiaalisen median, lehdistön kuin muullakin tavalla.
Eiköhän jokaiselle jolla on aivot ja takapuoli oikein päin ruumiissaan ole tullut jo selväksi se että on olemassa niitä tyhjän puhujia ja sitten taas heitä jotka tekevät sen mitä sanovat.
Olen saanut kunnian olla mukana kahden eri piirinjärjestön ja kymmennen kunnan alueella toimivien paikallisyhdistysten perustamiskokouksissa. Kaikki ne ovat olleet uskomattoman hienoja tilaisuuksia, tapahtumia mitkä muistaa ikuisesti.

Kiitokset Mikkosen Jukalle, Kulmalan Karille ja koko Valtimon väelle todella mukavasta ja lämpimästä päivästä.

[pano file=”https://jariturpeinen.com/wp-content/uploads/2018/07/V0280029.jpg” width=”640″ height=”480″]

Vaan tästä alkaa allekirjoittaneen loma ja seuraavat pari viikkoa vietetäänkin vähän toisissa maisemissa.
Harmittavasti jää Suomi Areena ja Kuninkuusravit väliin, mutta tuleehan näitä vuosia.

Nauttikaa hyvät ihmiset kesästä, etenkin kun se nyt näyttää antavan sitä parasta puoltaan.

 

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: