Kauppa se on mikä kannattaa

Sattuipa tässä silmiini tällainen asia tuolta esityslistoilta.

2018273-4

( Linkki esityslistaan ).

No tuohan ei todellakaan ole mitenkään huono asia näiden kahden ulkopuolisen osakkeenomistajien kannalta, vai mitä mieltä olette?

Kauppalehden yrityshaun mukaan ( linkki ) matkakummun osakemäärä on 4.035 kpl ja osakepääoma 8070 €  Josta saadaan pikaisella laskennalla osakkeen arvoksi 2€

Valitettavasti tämä antaa liian positiivisen kuvan siitä mikä osakkeen arvo oikeasti on.  Todellisesti osakkeen matemaattinen arvo lasketaan näin:

Osakkeen matemaattinen arvo

Osakkeen matemaattinen arvo lasketaan niin, että yhtiön tarkistettu nettovarallisuus (varat – velat) jaetaan ulkona olevien osakkeiden lukumäärällä. Matemaattisen arvon laskenta perustuu tarkistettuun nettovarallisuuteen, joka on laskettu yhtiön verovuotta edeltävän vuoden tilinpäätöksen mukaan. Tämä verovuoden matemaattinen arvo on perusteena, kun luonnollisen henkilön ja kuolinpesän saman verovuoden aikana saama osinko jaetaan pääomatuloon ja ansiotuloon.

 linkki ( https://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteisot/tietoa-yritysverotuksesta/tuloverotus/osakeyhtio-ja-osuuskunta/ )

No tuossa tulee sitten hienoisia vaikeuksia kaivaa yleisesti saatavilla olevista lähteistä noita lukuja, minä olen ne nähnyt ja uskokaa huviksenne että ne luvut eivät aiheuta minkäälaisia riemunkiljahduksia. Jokainen halukas voi pientä taloudellista korvausta vastaan ostaa ne myös omaan käyttöönsä vaikka täältä ( linkki )

Vaan palataanpa itse asiaan.

Minä en ymmärrä sitä että kuinka 40 osaketta voi aiheuttaa mitään ongelmaa ”tarkoituksenmukaisuuteen”, koska käytännössä pienosakkailla ei ole muuta mahdollisuutta kuin asettaa vuosikokousedustaja. Tuolla määrällä kun ei voi edes vaatia sitä minimi osinkoa.
Tietysti sillähän päästään näppärästi eroon parista ihmisestä yhtiökokouksesta.
Vaan mitään muuta hyötyä siitä en minä näe.

Onko muutaman kympin arvoiset osakkeet oikeasti muutaman tuhannen euron arvoisia, siinäpä sitä onkin kaupunginhallitukselle miettimistä.

Minusta näin ei ole.

Mutta kertokaa kommentteihin mitä mieltä olette.

Tietysti tämä voi tuntua pikkuasioihin puuttumiselta, ja tottahan on että meillä on käsissä kuusi-seitsemännumeroinen sote-ongelma mihin ei näytä tuota ratkaisua tulevan, vaan palataanpa siihen kun jotain konkreettista on käsillä.


 

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: