Sinisten varapuheenjohtaja Tiina Ahva: Ylioppilaskirjoitukset maksuttomiksi

 

Tiedote 22.1.2018

Julkaisuvapaa

 

Sinisten varapuheenjohtaja Tiina Ahva: Ylioppilaskirjoitukset maksuttomiksi

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on tänään kertonut huolensa toisen asteen opintojen kalleudesta. Myös Sininen tulevaisuus jakaa tämän huolen.

”Siniset laati viime syksynä 20-kohtaisen lukio-ohjelman, jossa esitetään toimenpiteitä lukio-opintojen kustannusten hillitsemiseksi. Siniset haluavat esimerkiksi kokonaan luopua ylioppilaskirjoitusten koemaksuista”, sanoo sinisten varapuheenjohtaja, tuotantotalouden opiskelija Tiina Ahva. ”Tämä edistäisi etenkin pienituloisista perheistä tulevien lukiolaisten opintomahdollisuuksia. Opintojen kalleus ei saa millään asteella muodostua esteeksi opiskelulle.”

Ylioppilaskirjoitusten koemaksujen lisäksi lukion oppimateriaalit voivat maksaa yli 2500 euroa.

”Lukioiden ja kirjastojen yhteistyötä on syytä lisätä, ja kirjojen kierrättämistä tehostaa. Siniset lisäisi myös etä- ja verkko-opintojen tarjontaa esimerkiksi reaali- ja kieliaineissa, ja panostaisi avoimen oppimateriaalin saatavuuteen”, sanoo Ahva. ”Samalla opintotarjonta ympäri Suomen laajentuisi esimerkiksi vieraiden kielten osalta.”

Lisätietoja:
Tiina Ahva

  1. varapuheenjohtaja, Sininen tulevaisuus rp

puheenjohtaja, Siniset Nuoret ry.

+358 50 434 6920

tiina.ahva@gmail.com

 

Sinisen Tulevaisuuden lukio-ohjelmaan pääset tutustumaan täältä ( linkki )

 

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: