Nyhjätääkö tyhjästä?

Tähän alkuun on pitää lainata erästä tuttavaa joka pisti hieman sleeppareiden , ”  kukaan ei soita enään abbaa sote tulee ja sote ….. ”  Nuoremmille lukijoille tiedoksi tämän lahtelaisen pumpun tuotantoon pääsee tutustumaan tuubissa 

Vaan ei tämä Siun Sote tulevaisuus nyt niin ruusuisesta näytä.
Taitaa loppua vuoden 2018 eurot jo ennen kuin saadaan tämä vuosi puikkoihin.

Vaan katsellaan mitä media on tässä vähälle aikaa antanut tietoja ulos.

Ylilääkäreiden kannanotto on luettavissa kokonaan alla:

Olemme syvästi huolissamme siitä, että Siun soten nykyinen säästövimma uhkaa kuihduttaa Pohjois-Karjalan keskussairaalaa ja koituu pidemmällä tähtäimellä hyvin kalliiksi. Pohjois-Karjalan keskussairaala on viime vuosina ollut maan tuottavin keskussairaala. Täällä on siis tehty töitä pienemmin kustannuksin kuin missään muualla. Laadusta ei kuitenkaan ole tingitty.

Jotta koko Siun sote pysyisi talousarviossaan, vaaditaan keskussairaalaltakin lisäsäästöjä. Henkilökuntaa on patistettu lomille ja loppuvuoden toimintaa aiotaan supistaa, vaikka erikoissairaanhoito on pysynyt tiukassa budjetissaan. Ennakkotietojen mukaan ensi vuodelle on tulossa entistäkin niukempi talousarvio.
Lisäsäästöjen vaatiminen tuo monia seurauksia ja uhkakuvia keskussairaalan ylle.

Ensiksikin, toiminnan supistaminen on hyvin lyhytnäköistä. Jos hoitoon ei pääse sujuvasti, yhä useammat potilaat hakeutuvat valinnanvapauttaan hyödyntäen hoitoon muualle. Meidän maksettavaksemme tulee joka tapauksessa lasku, joka on kalliimpi kuin omassa sairaalassa annetun hoidon hinta.

Toiseksi, uutiset säästökampanjoista ja pelot toiminnan supistumisesta kantautuvat muualle nopeasti. Jos sairaalan hyvä maine kärsii, käy osaavien erikoislääkärien rekrytointi vaikeaksi.

Kolmanneksi, koko maakunnalle äärimmäisen arvokkaan laajan päivystyksen ylläpitäminen edellyttää hyvää erikoislääkärimiehitystä. Jos omia lääkäreitä ei ole riittävästi, joudutaan turvautumaan kalliisiin ulkopuolisiin päivystäjiin.

Halutaanko maakunnassa säilyttää vahva ja monipuolisesti toimintakykyinen keskussairaala? Jos halutaan, niin sairaalan toimintaan tulee panostaa voimakkaasti lisää. Väestölle pitää tarjota sujuva pääsy laadukkaaseen hoitoon omaan keskussairaalaan.

Vai sallitaanko kehityskulku, joka johtaa sairaalan toiminnan supistumiseen? Silloin seurauksena on hoidon laajuuden ja tason lasku. Laki kuitenkin takaa ihmisille oikeuden tarpeelliseen sairaanhoitoon. Niinpä oman erikoissairaanhoidon vähentäminen ei säästä rahaa vaan koituu kalliimmaksi – hoidot siirtyvät muualle, mutta joudumme maksamaan myös muualla annetun hoidon. Liika säästäminen aiheuttaa rahan valumisen maakunnan ulkopuolelle.

Suosituksemme Pohjois-Karjalan kuntapäättäjille on, ettei keskussairaalan resursseja ei tule karsia, vaan niitä pitää vahvistaa. Laatikaa ensi vuodelle realistinen budjetti, joka ottaa huomioon kustannustason nousun ja mahdollistaa laadukkaan toiminnan ylläpitämisen ja kehittämisen.

Allekirjoittajina ovat Pohjois-Karjalan keskussairaalan ylilääkärit
Jaana Fraser, naistentaudit ja synnytykset
Jukka Heikkinen, sisätaudit
Tanja Hulmi, vatsaelinkirurgia
Kai Immonen, reumataudit Marika Jantunen, lastenneurologia
Olli-Pekka Kaustio, nuorisopsykiatria
Ulla Kaustio, neurologia
Anu Kinnunen, psykiatria
Jukka Kokkonen, korva-, nenä- ja kurkkutaudit
Janna Lindroos, psykiatria
Antti Liuska, psykiatria
Heljä Mäki-Kokkila, psykiatria Tiina Reijonen, lastentaudit
Matti Reinikainen, tehohoito
Liisa Sailas, syöpätaudit
Sakari Syväoja, anestesiologia Helena Tiainen, ylihammaslääkäri
Johanna Turtiainen, kirurgia Hilve Turunen, plastiikkakirurgia Satu Wastimo, ihotaudit

Lähde: Karjalainen 9.10.2017 ( linkki )

Pari tuntia kun tuosta pyörähti niin sitten saatiin lukea tälläistä

Siun soten suunnittelemat lähi- ja perushoitajien toimimuutokset sairaanhoitajan toimiksi eivät ole ammattiliitto Superin mielestä perusteltuja.

Superin mukaan lähi- ja perushoitajien osuus komplikaatioiden ehkäisyssä on merkittävä.

Kannanotossaan Super epäilee, että lähi- ja perushoitajien määrän vähentäminen saattaa johtaa pitkittyviin hoitojaksoihin ja laitoshoidon tarpeen kasvuun.

Myös ensihoidon lisääntyneet kotikäynnit voivat osin johtua kotiutuneiden potilaiden heikosta kotona selviämisestä.

Yhden sairaanhoitajan palkkakustannus on noin 15 prosenttia lähi- tai perushoitajan kustannuksia korkeammat. Superin mukaan ero on todellisuudessa suurempi, koska osa sairaanhoitajien työstä kuluu hallinnollisiin ja kirjallisiin tehtäviin.

Super vetoaakin Siun soten johtoon lähihoitajien määrän lisäämiseksi.

Lähde: Karjalainen 9.10.2017 ( linkki )

No katsotaanpa hieman talouslukuja. Siun Soten hallituksen kokouksen pöytäkirjasta löytyy osavuosikatsaus ( linkki ) tarkemmin sivulta 19 saa lukea että SS olisi paukkumassa 10 M€ pitkäksi. Nyt sitten voi huutaa HEP jos tuo tuli yllätyksenä, hiljaista on.
Se on vain sääli että noinkin nopeasti saatiin syödyksi  PKSSK:n ylijäämät. 2016 vuoden lopussa kumulatiivistä ylijäämää näytti tilinpäätöksen sivun 36 ( linkki )  mukaan olleen 6,9 M€.

No miltäs ensi vuosi sitten näyttää?

Helkkarin pelottavalta jos kunnat eivät ymmärrä sitä että tämä SS ei ole mikään säästöautomaatti, ainakaan ensimmäisiin 3-5 vuoteen.
No tietysti prosenteissa ei luvut ole ”kummoisia” mutta kun luku mistä niitä lähdetään laskemaan on riittävän suuri niin kyllä niillä pilkun jälkeisilläkin luvuilla on melkoinen merkitys siihen miten monta kilometriä jatkossa jotain palvelua joudutaan hakemaan. Siitä voipi helposti laskea miten monta hoitajaa es. yhdellä miljoonalla saataisiin palkattua.

Alijäämäthän pitää kattaa ja siihen kun lisätään palkkaharmonisaation vaikutukset, palkankorotukset, poistojen kasvaminen, jne jne jne niin päästäänkin sellaisiin lukuihin jotka ovat sitten pilkun vasemmalla puolella.

Enemmän kuin pelonsekaisilla tunteilla odotan edes jonkinlaisia kaikuja siitä mitä tämä mielenkiintoinen omaistajaohjaus porukka on saanut aikaiseksi.
Tähän omistajaohjauksen ja talousarvion ongelmiin puuttui jopa tilintarkastajakin lausunnossaan sivulla 2 – 3 ( linkki ).

Onko meille tulossa realistinen talousarvio?
Tätä penää lääkäreiden ja hoitajien lisäksi myös palveluiden käyttäjät.
Tästä asiasta ovat vastuussa ne kuntien edustajat jotka ovat valittuina omistajaohjaukseen Kari Karjalaisen pyynnön ( linkki ) mukaisesti.

Tietysti Siun Soten valtuustohan sen viimeisen sanan sanoo, mutta uskooko kukaan tosissaan että valtuuston enemistö ottaisi sen vallan mikä heille on annettu ja uskaltaisi vielä käyttää sitä niin että sinne tuotaisiin laskettu vaihtoehto?

Kuntalain pykälä 110 velvoittaa että talousarvio on hyväksyttävä vuoden loppuun mennessä, no jos tuollaisen puljun ta-kokous pidetään joulukuun alussa niin mitäpä veikkaatte miten hyvin siihen jää aikaa rakentaa uusi talousarvio jos vaikka valtuusto äänestäisi ta:n nurin ja sanoisi että ”nyt tehdäänkin sellainen arvio että palveluita ei leikata”.  Ehkä tuollainen onnistuisi jossain pienessä kunnassa mutta käytännössä se on mahdotonta vajaan 700.000.000 €:n ja 7.000 ihmistä työllistävässä kuntayhtymässä.

Joten toivotaan tosissaan että järki voittaa, muuten tässä voi olla melkoisen ikävän sävytteinen tuleva vuosi edessä.

Jos järki ei voita niin se tuossa Superin kirjelmässäkin mainittu palvelurakenne uudistus  saa sellaisia muotoja että eurot rupeavat riittämään.

Silloin pitää toivoa kovasti että tuleva maakunta hoitaa edes tiestöt siihen kuntoon että päästään niitä palveluita hakemaan täältä keskuskaupunkia kauempaa muullakin kuin maastoautolla…

One thought on “Nyhjätääkö tyhjästä?

Add yours

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: