Kovia päätöksiä

Maakuntalehden uutinen

Outokummun kaupunginvaltuutettu Jari Turpeinen eroaa perussuomalaisista. Asiasta kertoi ensimmäisenä Outokummun seutu.

Turpeinen on myös perussuomalaisten puoluehallituksen jäsen, Pohjois-Karjalan piirisihteeri ja hän toimi alueen vaalipäällikkönä kaksissa edellisissä vaaleissa.

– Usko tulevaan loppui. Tässä on ollut niin paljon kaikkea vääntöä ja kääntöä, Turpeinen sanoo, ja viittaa kesäkuiseen puoluekokoukseen ja sen jälkimaininkeihin, joissa puolue jakautui kahtia, hän kertoo Karjalaiselle.

Turpeinen ei pidä tavasta, jolla asioita hoidettiin puheenjohtajavalintojen jälkeen.

– Herrasmiessopimuksia on vedetty pytystä alas, rivijäsenet ohittavat puoleen viralliset tahot ja ihmisiä puolueessa on kohdeltu paskamaisella tavalla.

Eron taustalla ei siis ole Turpeisen mukaan perussuomalaisten tilanne Outokummussa tai Pohjois-Karjalassa, vaan valtakunnallisesti.

– Ajatusmaailma ei mene enää yksiin puolueen nykyisen linjan kanssa.

Kunnallispolitiikkaa Turpeinen ei jätä, vaan jatkaa valtuustossa uudessa ryhmässä. Tulevasta ryhmästä Turpeinen ei vielä sano mitään.

– Haluan hoitaa tämän eron alta pois ensin. Uuden ryhmän koko ja nimi katsotaan sitten sen jälkeen. Paavo Väyrysen puoluetta lukuun ottamatta kaikki puolueet ovat kyselleet riveihinsä.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran tulevana maanantaina.

Lisää aiheesta: Myös Kokko ja Pussinen lähdössä Outokummun perussuomalaisista – ”Kuulemma saunan takana on loikkareille tilaa”

Lisäää aiheesta: Halla-aho puolueloikkauksista: ”Ongelmista suhteettoman suuri osa on sijoittunut Itä-Suomeen”

Linkki Outokummun Seudun uutiseen: Jari Turpeinen jättää puolueensa

 

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: