Käänteisdarvinismiä vai puhdasta ylimielisyyttä?

Jätimme aloitteen vauvarahan ( linkki ) maksamisesta 31.102016 ( linkki ) olleessa valtuuston kokouksessa.  Aloitteen takana oli se että Suomessa on useissa kunnissa vauvaraha jo käytössä ja tarkoitus oli juhlistaa kotimaamme 100 vuotiasta olemassaoloa ojentamalla kättä usein todella raskaassa taloudellisessa tilanteessa olevia lapsiperheitä. Samalla kuitenkin ajatellen sitä että sillä voisi olla oma pieni vaikutus siihen että Outokumpua saataisiin vaihteen vuoksi positiivisella tavalla julkisuuteen, mene ja tiedä jopa jonkun etsiytymään kaupungin nettisivuille ja sitä kautta keksimään sen että tämä meidän kotikaupunki onkin hyvä & turvallinen paikka lapsiperheille elää.

Tilastokeskuksen ( linkki ) mukaan Outokummussa on syntynyt vuosina 2010 – 2015 keskiarvoisesti 67,333 lasta ja tämän aloitteen vuosikustannukset pyörisivät siinä parinkymmenen tuhannen kantturoissa.
Eli ei tätä nyt ole minään vitsinä heitetty, vaan vakavalla mielellä ollaan oltu etenemässä.

Mutta eihän se nyt voi näin mennä.
Minä jotenkin ymmärtäisin että alla oleva teksti olisi jonkun vanhan puolueen edustajan kynästä näin kuntavaalien alla.

Vaan että meidän hyväpalkkainen sivistysjohtaja ja tuleva vielä paremman palkkapussin kotiinsa kantava hyvinvointijohtaja menee tuollaista suustaan päästämään.

– Aloitteen mukaisen vauvarahan ehtona on, että lapsi syntyy vuonna 2017. Kaupunginvaltuusto päättää vuoden 2017 talousarviosta 19.12.2016. Munasolun hedelmöittyminen taas tapahtuu keskimäärin 266 vuorokautta ennen lapsen syntymää. Aloitteessa esitetyn ehdon täyttyminen edellyttää munasolun hedelmöittymistä ennen 9.4.2017 (tässä ei huomioida synnytyksiä ennen ja jälkeen lasketun ajan vaan oletetaan niiden kokonaisuutena tasoittuvan keskiarvoon). Perhesuunnittelun näkökulmasta – jos aloitteen perimmäinen tavoite on kaupungin asukasluvun kasvattaminen – asia on perheissä hoidettava kuntoon kohtuullisen nopeassa aikataulussa. Jotta vauvaraha toisi Outokumpuun tulomuuttona uusia lapsiperheitä, olisi edellä mainitun aikataulun lisäksi muutto Outokumpuun toteuduttava vuoden 2017 aikana, Orenius tykittää.

Mitäpä tähän sanoisi?
En oikein tiedä, vaikka kyllä tekisi mieli lainata niiden lukuisten viestien ja puheluiden sisältöä mitä olen tänään saanut asian tiimoilta, mutta jääköön se nyt tällä kertaa tekemättä.
Mitä noihin perusteluihin tulee, niin onhan tässä kaupungissa ennenkin pitkillä perusteluilla saatu tällainenkin kultakaivos aikaiseksi ( linkki ).

Se vaan tuntuu niin h e l v e t i n pahalta että tämä lapsiperheiden auttamiseksi suunnattu aloite meni munasolujen kiertoajan laskemiseksi virkamiestaholla.
Ihan pelolla odotan sitä että julistetaanko seuraavaksi energiajuomat tervetyttä edistäviksi nautintoaineiksi, kun satuttiin tekemään aloite niistäkin ( linkki )

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: