Outokummun Perussuomalaisten julkilausuma

Kohonneet rikosluvut huolestuttavat: Outokummun poliisiaseman tulee jäädä paikkakunnalle

Outokummun poliisiasema on lakkautusuhan alla.

Kaupungin johto asennoituu tähän kielteisesti. Outokummun poliisiasema on tehokas ja lupapalvelut ovat käytetty palvelu kaupungissamme.

Kaupunginjohdon esittämät perustelut Outokummun poliisiaseman lakkautuksen perumisesta ovat hyviä, mutta haluamme nostaa esille myös muita huolestuttavia seikkoja kaupunkimme turvallisuuden suhteen.

Tällä hetkellä Outokummussa tehdään kaupungin laatiman hyvinvointikertomuksen mukaan yli 3 rikosta päivässä. Tämän lisäksi erilaiset rikokset kaupungissamme ovat kahdessa vuodessa lisääntyneet. Varkaudet ovat nousseet lähes 80 prosenttia ja pahoinpitelyt ovat lisääntyneet 20 prosenttia. Rikosten kokonaismäärä on myös lisääntynyt 20 prosentilla. Nämä kasvaneet rikosluvut eivät kuitenkaan ole ainoa huolenaiheemme. Tällä hetkellä valtakunnallisesti poliisin tavoite on ehtiä kiireellisissä tapauksissa paikalle 9 minuutissa. Outokummussa poliisi ylittää tämän tavoiteajan roimasti – Outokummussa poliisi on keskimäärin paikalla kiireellisissä tapauksissa 21 minuutissa. Tässä ajassa rikollinen saa aikaan paljon pahaa.

Valitettavasti tämä toimintavalmiusaika Outokummussa ei näillä näkymin tule muuttumaan ainakaan parempaan suuntaan, koska poliisin henkilötyövuosia tullaan yhä vähentämään koko Pohjois-Karjalassa. Tämä johtuu edellisen hallituksen toimeenpanemista poliisin määräraha vähennyksistä.

Outokummun Perussuomalaisina katsomme, että eritoten kohonneiden rikoslukujen vuoksi poliisiaseman tulee jäädä paikkakunnallemme. Jos poliisiasema lähtee, on hyvin suuri vaara, että rikosluvut nousevat ylöspäin vielä rajummin. Toivomme myös, että kaikki Outokummun avainhenkilöt tekevät voitavansa sen suhteen, että poliisin läsnäolo kaupungissamme paranee.

Lisätietoja:
Petri Kokko
050 – 521 9008

Outokummun Perussuomalaiset ry.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: