Pari sanasta kouluhankkeesta

Käytiinpä tuossa päivänä muutamana katselemassa miltä tämä uuden koulun parkkipaikka näyttää ja onhan se muuten melkoisen siistin oloinen rakennelma, ja mikä parasta nyt lapset pääsevät turvallisesti sillan yli ruokailemaan.
Oli muuten tuo viikonlopun rankkasade hiukkasen päässyt tuhoja tekemään


Tosin hieman olen kyllä ihmetellyt sitä että miksi tuosta 17. päivä olleesta paikallislehden jutusta ei ole sitten suurempaa, tai ylipäänsä minkäänlaista keskustelua noussut.

Muistatte varmaan tämän keskustelun vuoden takaa ( http://yle.fi/uutiset/kummun_koulun_hintalappua_ynnataan__kustannukset_nousemassa_miljoonilla/7441411 ) ja ainakin minulle jäi sellainen kuva että nyt sitten tehdään ja kerralla kunnollinen ja terve koulu lapsille. ( http://www.outokummunseutu.fi/uutiset/paauutinen/5010202 )

Tältä pohjalta ajatellen tämä paikallislehden juttu herättää muutamia kysymyksiä

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa kuva suuremmaksi

ja etenkin tämä kohta tässä lopussa

ote

Eli nyt siis ollaan rakentamassa todella isolla rahalla, samalla tietäen että muutaman vuoden päästä revitään sitten seinät ja lattiat auki että päästää vanhaa ”eristettä” poistamaan.
Etenkin jos tämä eriste on sitä paljon puhuttua muhaa, jota aikaisemmassa uutisessa on näin kuvailtu:

Alakoulun nykyisten sisäilmaongelmien syyksi on varmistunut välipohjan muha-eriste, josta pääsee pölyä lattioiden läpi sisäilmaan. Tulevissa korjauksissa eristeitä poistetaan ja niitä myös koteloidaan paikoilleen.

Niin pitää kyllä miettiä järkevyyttä, vaikka kyseessä on vain se ns. vanha puoli niin onko oikeasti oikein että sinne jätetään ”vanhoja eristeitä” jotka voivat tai voivat olla aiheuttamatta allergisia oireita lapsille tai kyseisessä tilassa työskenteleville aikuisille.

Eikö tässä kaupungissa ole tarpeeksi astmaatikkoja aikaiseksi saatu näillä ”koulukokeiluilla” joita remonteiksikin mainitaan. Luulisi kovasti että vihdoinkin rakennettaisiin sellainen koulu mistä on puhuttu, niin että aikuisten ei tarvitsisi olla huolissaan lastensa terveyden puolesta.

PS.
Tämä on sitten tiedoksi niille jotka haluavat antaa rakentavaa palautetta muodossa ” työhän valtuustossa päätätte ” niin viimeksi kun asiaa on valtuustotasolla käsitelty niin päivä oli 29.9.2014 jolloin käytiin päivitetty hankesuunnitelma läpi, sen jälkeen me emme ole siihen asiaan koskeneet.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: