Valtuustoa, talousarviota ja rovioita

Mitä puuhailet kysyi facebook minulta illalla?

No kasvatellut sarvia päähän, tai ainakin siltä kuulosti tänään tuossa todella mielenkiintoisessa valtuustossamme.

Jotenkin tuli sellainen ”Deja vu” tunne vuodentakaisesta TA-kokouksesta.
Tähän tietysti oman lisänsä antoi se että tällä kertaa en vetänyt ehdotustani pois.
Nähtävästi se sitten katkaisi kamelin selän ja saatiin lähes roviot syttymän.

Kannattaalukaista tämä juttu ennen jatkamista.

http://sannaantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/182428-kuinkas-sitten-kavikaan

No toivottavasti tästä, välistä jo tragikoomisia piirteitä saaneesta käsittelystä oikeasti jäisi käteen se helvetin yksinkertainen asia.

Perhepalvelut ovat se viimeinen paikka mistä sote:ssa saadaan säästää.

Vuosi taakseppäin käytiin lähes sama keskustelu ja silloinkin luvattiin kauniisti että perhepalveluihin panostetaan. Nyt viimeisimmäin tiedon mukaan Outokummun sote on tekemässä 1,7 MILJOONAA alijäämäisen tuloksen.

Eikä maakuntalehti kirjoita että ” Outokumpu panostaa perhetyöhön” vaan

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/63177-outokummun-perussuomalaisten-valtuustoryhma-yritti-kaataa-sote-tilauksen-samalla-olisivat-kaatuneet-joensuun-ja-kontiolahden-talousarviot

Tässä voi sitten miettiä onko kyse tälläisestä ” Tämä on kömpelö yritys saada medianäkyvyyttä tärkeällä asialla eli perhepalveluilla. Hävetkää” vai ihan oikeasti siitä että ihmiset tarvitsevat apua ja heille sitä on annettava.

Ei lasten, nuorten, vanhempien pahoinvointi ole vähentynyt ja nyt olemme sillä polulla jonka kerran 90-luvun lamassa kävimme läpi ja sitä laskua maksamme vieläkin.

No olihan sitä positiivistakin ja paljon. Nuorisotyöttömien ( alle 25 v ) on ensivuoden alusta mahdollista käydä kerran viikossa ilmaiseksi uimassa.

Katuvalaistuksen korjaamiseen suunnitellut rahat pysyvät valaistuksessa eikä niistä siirretä tiestön ylläpitoon. Ikäväähän se on että iskarit paukkuu, mutta niinkuin sanoin valtuustossa ” auton iskarit voi korjata mutta yliajetun lapsen kanssa voi käydän toisinkin”

Muutenkin tulevaisuudenkuva vuoden takaisesta ” Revon pimeästä ajasta ” on muuttunut hieman parempaan suuntaan. Vielä kun tietyt lupaukset muuttuisivat konkreettisiksi teoiksi niin tässähän voisi jopa herätellä hymynkaretta siihen miten tämän kaupungin kurssi on parissa vuodessa kääntynyt.

Ei se tulevaisuus helppoa ole, mutta kukaan ei voi sanoa että tulevaisuutta ei olisi.

One thought on “Valtuustoa, talousarviota ja rovioita

Add yours

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: