Muista äänestää

Olen muuten melkoisen huolissani siitä miten vähän EU vaalit oikeasti vaikuttavat ihmisiä kiinnostavan.

Meillä Outokummussa ennakkoäänestysprosentti näyttää olevan 13,9% ja äänissä 814 kpl. ( http://tulospalvelu.vaalit.fi/EPV2014/fi/aantilas2.htm ) Vuonna 2009 vastaavat luvut olivat 14,5% ja 892 kpl. ( http://tulospalvelu.vaalit.fi/EP2009/s/aanaktiivisuus/aanestys1.htm )

Toivottavasti tämä suunta ei toteudu varsinaisena vaalipäivänä.

Mutta miksi ihmeessä näin on?

Onko kyse siitä ajattelumallista että eihän nyt ne kolmetoista meppiä pysty paljoakaan siellä seitsemän ja puolensadan mepin joukossa vaikuttamaan?
No ei varmasti yksin pystykään, mutta kun samalla lailla ajattelevia meppejä saadaan riittävästi yhden pöydän ympärille niin alkaa löytymään mahdollisuuksia vaikuttaa. Samalla tavallahan toimii tuo eduskuntatalokin.

Vai johtuuko se siitä että tuolta eu:n suunnalta tulee melkoisen käsittämättömiäkin määräyksiä?

Tuosta ymmärtämättömyydestä sain omakohtaisen kokemuksen kun yritin selvittää Ranskan ”ylen” toimittajalle tätä energiansäättölamppu-direktiivin typeryyttä ja toimimattomuutta täällä pohjolassa.

Tottahan se on, että kun suurin osa päättäjistä ovat hieman keskeisemmältä alueelta eurooppaa kuin Suomi niin ”tasapäiset” ratkaisut eivät lähde meidän lähtökohdista ja tarpeista.
Onhan se sääli että suurin osa kotimaamme laista ja asetuksista tulee Brysselistä. Eikä sekään että EU-laki kävelee meidän lakimme yli ( linkki ) tunnu oikealta.

Mutta kun muistetaan sellainen asia että valiokunnissa, eli päätöksen teon sydämmessä pyörii satoja asioita valmistelussa ja yksi meppi vois seurata kolmesta viiteen asiaa niin pikaisella matematiikalla voi kyllä huomata että paljon menee ohi vaikka yrittäisi seurata niitä tärkeimpiä asioita mitä ne parisen kymmenta valiokuntaa valmistelee.

Sen verran pitää tuosta työskentelystä vielä kertoa että kun olin maaliskuussa Brysselissä niin siellä kuulin sellaisenkin jutun että erääseen urheilu-tapahtumia käsittelevän asian yhteen lauseeseen tuli kaikeinkaikkiaan neljätoista muutosesitystä.

Siinä on meidän kolmelletoista mepille työnsarkaa riittävästi että todella kestävät kartalla edes niistä tärkeimmistä asioista.

Tässä ( linkki ) mistä voipi käydä katselemassamitä kaikkea kivaa tuolla on saatu aikaiseksi.
Ihan kuriositeettina, hakusana peruna toi vaatimattomat 608 vastausta.

Joten hyvät ihmiset, käykää äänestämässä. Vaikuttakaa ja valitkaa tuonne ne oikeasti parhaimmat ihmiset pitämään tämän pienen kauniin kotimaamme puolta.

Minusta olisi niin mukavaa lämmittää puusaunaa vielä tulevaisuudessakin.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: