Verotusta ja sen jälkeistä elämää.

Tällä kertaa tämä kirjoitus ei ole minun kynästä. Mutta sen verran tiukkaa asiaa on että julkaisen sen blogissani.

Esimerkki yrittäjän verotuksesta elävästä elämästä , nehän eivät kuulemma maksa veroja ollenkaan.
Ensinnäkin yrityksen tilille tulee rahaa tuotteiden hintojen mukaan , yrityksen tililtä maksetaan kaiken nimiset verot ja maksut sekä muut toiminnasta aiheutuvat kulut.
Tässä esimerkkinä on toimiva yritys joka maksaa myöskin valmisteveroa ja veroluontoisia maksuja koska valmistaa tuotteita joista menee edellä mainitut maksut , kysymyksessä ei ole alkoholi , tupakka , liikennepolttoaine tai vastaava tuotteet joissa valmistevero on erittäin suuri.
Vero määräytyy tuotteen valmistusmäärän mukaan ei oston ja myynnin erotuksen tai tuloksen perusteella.
Myös veroluontoiset maksut määräytyy samoin , esimerkiksi öljyjätemaksu.
Yritys maksaa arvonlisäveroa 24 % oston ja myynnin erotuksesta , vähennyksenä ei käy esimerkiksi palkkakulut.
Jos ja kun yrittäjä nostaa yrityksen tuloksen palkkana esim. minun pidätysprosentti on 44,5 % ja määrätyn tulon ylimenevältä osalta 53 % eli karkeasti ottaen puolet.
Valtaosa pienestä yritystoiminnasta on sellaista että osingon nostamiseen ei kirjanpidollisesti vapaata pääomaa ole tai se on hyvin vähäinen.
Kun yrityksen raha on yrityksen , siis ei omistajan , edellä oleva esimerkki on monesti ainoa mahdollisuus ottaa rahaa ulos yrityksestä itselleen.
Eli pidätys , arvonlisävero , valmisteverot ja veroluontoiset maksut tekee yhteensä yli 80 % ja kun verot maksetaan kuukausittain yhteiskunta saa samantien takaisin melkein kaikki mitä yrittäjä on yrityksensä kautta saanut.
Kerrataampa vielä , yrittäjän/yrityksen on tienattava yhteiskunnalle 8000 euroa siitä että saa itselleen 2000 euroa , jos haluaa ansaita kuukausipalkkaa 4000 euroa kuukaudessa yhteiskunta tarvitsee siitä hyvästä vähintään 16 000 euroa kuukaudessa.
Sitten , miten kehitys menee tästä eteenpäin kun veroja ei voi nostaa yli 100 prosentin.
Otetaan vaikkapa esimerkki siitä kun sosiaalidemokraatit ännestivät eu:ssa lain joka kieltää kuorma-auto yrittäjiltä  tekemisen kotona , sitä yritetään perustella liikenneturvallisuudella mutta sillä ei ole mitään tekemistä liikenneturvallisuuden kanssa koska se ei kosketa millään lailla ajoaikoja koskevaa lakia.
Eli koti oli ennen yksityisyyttä mutta eipä ole enää.
Olen kuullut että seuraavaksi suunnitellaan persoonallisen pukeutumisen kieltämistä ja kaikilla pitää olla saman malliset takit jonka taskussa on vihkonen jossa ei lue passport.
Miltähän tähdeltä nämä päättäjät on tänne tulleet?
Lauri Turpeinen
Öljymies Loimaalta

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: