Valoa näkyvissä?

Olen tässä hiukkasen ihmetellyt että mitenkä vähän on nyt puhuttu Outokummun taloustilanteesta, siis siinä positiivisessa mielessä.
Minä olen tuossa selaillut vähän näitä kaupunginhallituksen pöytäkirjoja.

Tuossa alla on helmikuusta niin vuodelta 2013 kuin vuodelta 2014 tammikuun talousarvion seuranta, klikkaamalla saat kuvat näkymää suurempana ja tämän ( linkki ) osoitteen takaa voit käydä katsomassa ne kokonaisuudessaan.

12022013 11022014
Kun näitä lukuja vertaa niin kannattaa katsoa noita TP2012 ja TP2013 sarakkeita vähäsen tarkemmin.

Menopuolessa ei ole mahdottoman isoja muutoksia, tosin pienistäkin tulee kohtuullisia summia kun niitä tarpeeksi on.

Tulopuolella sitten onkin syytä hymyyn.
Valtionosuuksia olemme saaneet enemmän viime vuonna kuin vuotta aikaisemmin, no tässä tietysti on mukana tämä harkinnanvarainen positiivinen yllätys ( linkki ) mutta siitäkin huolimatta summa on suurempi.
On tietysti muistettava että vastuut kasvavat, jne jne mutta kuitenkin.

Suurin positiivinen yllätys on tuo verotulojen kasvu. Melkoisen mukava summa tuo 1,3 M€
Tämä ja tarkka talous onkin sitten ko. ajankohdalle nostanut vuosikatteen -177.000€ :sta 3 M€. Ja vuoden 2012 vajaan -1,5M€:n sijasta 2013 vuonna onkin tilanne reilut 1,6M€ voitollinen.

No ei tästä vielä tietysti kannata vetää lippua salkoon, kun viralliset tiedot taloudesta saamme heti kun tilinpäätös valmistuu.
MUTTA kun verrataan saman ajankohdan tietoja edellisten vuosien kesken niin ei tämä 2013 näytä lähellekään niin pahalta kuin mitä vuosi 2012 näytti.

Eli oikeaan suuntaan olemme menossa.

Odotan tilinpäätöstä enemmän kuin suurella mielenkiinnolla, koska jokainenhan varmaan muistaa ne tuomiopäivän maalaukset kaupunkimme tilanteesta mitä tämän kuntaliitosselvittelyn aikana esille tuotiin.

Vielä kun kaikki poliittiset erimielisyydet tämän kaupungin jatkosta itsenäisenä saataisiin pois häiritsemästä kaikilta tasoilta, niin silloin varmasti tulokset parantuisivat.
Tietysti tuollaiset kommentit ( linkki ) eivät välttämättä aja sitä, mutta toivotaan että jatkossa se selkeä kuntalaisten kyselyssäkin ilmaisema linja  löytyisi.

Sitten vastatkaa hyvät ihmiset tuohon sivupalkin kysymykseen, tod.näk maanantaina päästää sitten laskimella tarkastamaan että mikä oli se oikea vaihtoehto.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: