Kuinka saada enemmän irti matkailusta

Mie olen tässä vähän pidemmän aikaa nyt pitänyt hiljaisuutta ja suutani supussa tämän matkailun kehittämisen suhteen.

Nyt tietysti joku kysyy että mikä matkailu ja mikä kehittäminen?
Ensimmäiseen onkin vaikeampi vastata. Kysyin nimittäin reilu kuukausi taaksepäin tilastoja ja niitä ei vieläkään sähköpostiini tullut.

Sääli, mutta ehkäpä ne tässä kevään edetessä sitten joskus laskeutuvatkin.
Siinäpä on sitten mukava ruveta laskemaan miten hyvin sijoitetut vero eurot on saatu poikimaan.

Tuo kehittäminenkin on äärimmäisen mielenkiintoinen asia. Ei taida tässä kaupungissa olla sellaista ihmistä joka ei osaisi ”varmana” tietona kertoa miten paljon tämä oikein maksaa.

Tosin summissa on sitten heittoa kuusinumeroisien lukujen verran. Tässä vaiheessa pitää muistaa vielä sellainenkin asia että kun lyödään kirjanpitäjälle riittävän laaja tilikartta niin onhan siinä selvitettävää, kymmenien sivujen edestä. Ja vielä sittenkin totuuksia voidaan vääntää lähes minkälaiseksi tahansa, kun otetaan huomioon tämä ja tämä asia.
Voisi sanoa että pirun kätevää tällainen, paitsi jos haluaisi saada tietoon sen mitä tämä matkailun pyörittäminen ja kehittäminen oikein maksaa.

Hankepuolella on onneksi hieman helpompi tilanne, kaupungin tilinpäätöksestä voi aina käydä katsomassa ja laskemassa miten suuren osuuden se on tappioista aiheuttanut.

Mutta kokonaisuus on kallista, pyörittelipä näitä lukuja miten tahansa niin varmasti tarkkaa summaa ei tiedä kukaan.

En tiedä, enkä ymmärrä miksi?

Eikö aihe kiinnosta, vai eikö sitä uskalleta ottaa esille?
Onko summat niin suuria että niistä ei tällaisessa taloustilanteessa, missä viedään lähes tuhkatkin pesästä niitä yksinkertaisesti uskalleta tuoda tietoisuuteen?
Koska kuitenkin on selvää että puhutaan viimeisen viidenvuoden aikavälillä seitsemän numerosiesta luvuiata, eli todella merkittävästä osasta alijäämää.

Minä ihmettelen miten tämä paljonpuhuttu taloustyöryhmä voi tehdä minkäänlaisia päätöksiä es. tästä asiasta kun ei ole edes kävijätilastoja tiedossa. Puhumattakaan kustannuksista?  Eikä tuota surullisen kuuluisaa MasterPlaniakaan taida heillä käytössä olla. Muistattehan että se piti päivittää viimevuoden loppuun mennessä, mutta onko päivitettyä versiota julkisesti edes olemassa?
Puhumattakaan siitä että se olisi jossain saatavilla?

Tässä kuitenkin ollaan maaliskuulla jo pitkällä menossa.

Tietysti sekin asia tulee joskus tulevaisuudessa tietoomme, kunhan ensin saadaan ensimmäinen tiedote luettavaksi siitä mitä ryhmä on saanut aikaiseksi ja mahdollisesti vielä sekin että millä pohjatiedoilla suositukset on tehty.

Mielestäni muuten tuokin ryhmän toiminta pitäisi olla täysin avointa ja julkista.

Koska kun miettii että ryhmän pitäisi pystyä tekemään ne päätökset muutamassa kuukaudessa mitä edelliset valtuustot eivät ole vuosikymmenessä saaneet aikaiseksi. Eihän kukaan voi odottaa että asioihin voidaan paneutua edes keskinkertaisesti, puhumattakaan siitä että oikeasti ”jokainen kivi käännettäisiin”.  Minä vaan pelkään että tämä matkailu jatkaa sitä ”pyhän lehmän” asemaa ja siihen ei puututa, vaikka syytä olisi.

No milläpä tähän saataisiin tolkkua?

Taisin tämän sanoa jo ensimmäisen kerran tuossa vuosi taakseppäin, eli pistetään koko hässäkkä nippuun ja tehdään siitä tytäryhtiö, vaikka Matkailu Oy

Ei siis mitään markkinointiyhtiötä tai jotain muuta sellaista välimallia vaan ihan puhdas tytäryhtiö.

No kiitos näiden hankkeiden niin kaupunki ei pysty myymään esimerkiksi vanhankaivoksen aluetta tälle yhtiölle, mutta se ei estä sitä vuokraamasta tiloja Matkailu Oy:lle, vuokrasopimus tietysti pitäisi tehdä niin että vuokralainen on vastuussa kiinteistön kunnossa- ja ylläpidosta.
Samalla sopimukseen jätettäisiin varaus siihen että halutessaan kaupungilla on oikeus rakentaa, muokata, muuttaa alueen rakennuskantaa mieleisekseen jonka jälkeen vuokrataso neuvotellaan uudelleen.

Tähän tietysti pitää yhdistää Kolmikanta ja Särkiselkä, kyseiset alueet ovat ymmärtääkseni sellaisia että ne kaupunki voi myydä juurimultineen tälle Matkailu Oy:lle jolloin yritykselle tulisi myös oikeaa omaisuutta hallintaansa.

Näin me saisimme aikaiseksi sellaisen tilanteen että voisimme oikeasti sanoa vaikka neljännesvuosittain että kuinka paljon matkailu oikein maksaa?

Tässä vaiheessahan varmaan useampi on jo ajatellut että mistä se yritys saa ne rahat?

Vastaus on yksinkertainen, Outokummun kaupungilta. Aivan niin kuin tähänkin asti,
erona olisi vaan se että enää niitä ei lahjoitettaisi vaan lainattaisiin.
Tietysti yrityksellähän on vapaus toimia rahoitusmarkkinoilla niinkuin parhaankseen näkee, omistajan suostumuksella.

Mukavammalta se näyttäisi kaupungin tilinpäätöksessä kun siellä olisi noita saamisia pelkkien kulujen sijaan.

Tietysti ainahan on riski että velallinen ei pystykään maksamaan velkojaan ja iskee ns. vuokrataloilmiö.

Mutta lähes jokainen ihminen, joka tätä matkailua on puolustanut on sanonut että nyt kun mm. tämä infra on kunnossa niin alkaa väkeä juosta ja rahaa tulemaan.

Niin silloinhan tämäntapaista ongelmaa ei pitäisi tulla eteen, koska eihän nyt kukaan tämän kokoiseen hankkeeseen tämän kokoisessa kaupungissa olisi lähtenyt jos olisi ollut epäily että homma menee käsille.

Eihän?

Pitää vielä muistaa sellainenkin tosiasia että 99,9% yrityksistä toimii huomattavasti kustannustehokkaammin kuin virkamiesorganisaatio.
Siinä samalla avautuu myös mahdollisuus kaupungin omistajana vaatia tuloksia ihan toisella tavalla kuin muissa vaihtoehdoissa.

Tiukka aika vaatii tiukkoja päätöksiä. Minusta on lähes edesvastuutonta se että saadaan maakuntalehdestä lukea muutaman tonnin muskarisäästöistä, kun tällainen mammutti saa painaa aivan omia polkujaan ilman minkäänlaista konkreettista yritystä puuttua talouteen.

Toteutuuko tasa-arvo tässä toiminnassa ja onko tämä matkailusuuntautuneisuus kuntalaisten edun mukaista?

Eli olisiko jo korkea aika tehdä tälle asialle jotain?

Näin lopuksi on myönnettävä että minua harmittaa ihan urakalla kun en voi puhua vielä tarkoista summista. Mutta vielä se päivä eteen tulee, se vain vaatii työtä ja työtä että kaikki luvut ovat yhdellä sivulla.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: