Vetoomus aamupäivätoiminnan jatkamiseksi Outokummussa

Me allekirjoittaneet vetoamme kaupunginhallituksen jäseniin että
aamupäivätoimintaa ei lopetettaisi.

Onko lasten edun mukaista ei ole että vanhemmat joutuisivat jättämään 6 – 7 vuotiaan vastaamaan yksin heräämisestä – oikea-aikaiseen koulutielle lähtemiseen. Sekä mahdollisesti kulkemaan useamman kilometrin matkan odottamaan taksia tai linja-autoa.

“ Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa on järjestetty perusopetuslain säännösten nojalla 1.8.2004 lähtien. Lainsäädännön myötä aamu- ja iltapäivätoiminta on yhtenäistynyt ja kehittynyt myönteisesti. Toimintaan osallistuvat lapset ja heidän vanhempansa ovat keskimäärin varsin tyytyväisiä aamu- ja iltapäivätoimintaan. 

Aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistuvien lasten määrä on kasvanut 40 458 oppilaasta 44 756 oppilaaseen syksystä 2004 syksyyn 2008. Syyskuussa 2008 toimintaan osallistui 27 249 (48,0 %) perusopetuksen ensimmäisen vuosiluokan oppilaista. Toisen vuosiluokan oppilaista toimintaan osallistui 15 718 (27,3 %). Vuosiluokkien 3.– 9. erityisopetukseen otetuista tai siirretyistä oppilaista toimintaan osallistui 1 789 (4,7 %).
Lähde: OKM julkaisu 12.2.2009 (http://www.minedu.fi/export/sites/default/OPM/Julkaisut/2009/liitteet/tr08.pdf?lang=fi ) “

[emailpetition id=”3″]

Sivistyslautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle 29.10 kokouksessaan että aamupäivätoimintaa ei lopetettaisi vaikka se oli säästölistan kohteena.
Kaupunginhallitus voi kuitenkin halutessaan pistää tämänkin säästökohteen toteutettavaksi koska talousarvion raameissa ei ole pysytty.

Siksi pyydänkin että allekirjoitatte tämän vetoomuksen että voimme toimittaa sen allekirjoituksineen kaupunginhallitukselle ennen kuin he päättävät asiasta kokouksessaan.
Lapsilta on jo säästetty aivan liikaa, jostain muualta on löydyttävä säästöt tai sitten raamia on rukattava uudelleen niin että tämä asia ei ole lakkautettavien palveluiden kohteena.

Jakakaa tätä linkkiä kaikille heille jotka haluavat olla tukemassa tätä asiaa.
Jos haluatte jättää sanallista palautetta kaupunginhallitukselle niin voitte tehdä sen kommentoimalla tätä artikkelia tai sitten sitten sähköpostitse jari at turpeinen piste info

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: