Valtuustoaloitteesta

Osa teistä varmaan muistaakin kuin teimme valtuustoaloitteen nuorisotyöttömille suunnatusta mahdollisuudesta käyttää uimahallia ilmaiseksi ( linkki )
No nyt on sitten byrokratian pyörät tarpeeksi pyörineet ja lopputulema oli tämä.

Jari Turpeisen ym. valtuustoaloite nuorisotyöttömille suunnatuista ilmaisista uimahallin käyttömahdollisuuksista

KVALT 29.4.2013 § 53

Kaupunginvaltuuston työjärjestyksen mukaisessa järjestyksessä valtuutettu Jari Turpeinen ym. jättivät kaupunginvaltuustolle liitteenä 1 olevan aloitteen.

Päätös:

Kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti lähettää aloitteen kaupunginhallituksen valmisteltavaksi.

_____________________________

SIVILTK 29.10.2013 § 71

Aloitteessa mainitut säännöllisen liikunnan edut ihmisen terveydelle ovat kiistattomat. Terveyttä edistävä liikunta on ihmiselle välttämätön biologinen perusasia kuten esimerkiksi ravinto. Asian merkitys on johtanut toimenpiteisiin myös koko valtakunnan tasolla. Viimeksi sosiaali- ja terveys- sekä opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen ohjausryhmä valmisteli uudet terveyttä edistävän liikunnan linjaukset vuoteen 2020, jossa nimettiin neljä keskeistä painopistettä:

  • o Arjen istumisen vähentäminen elämänkulussa
  • o Liikunnan lisääminen elämänkulussa
  • o Liikunnan nostaminen keskeiseksi osaksi terveyden edistämistä sekä sairauksien ennaltaehkäisyä, hoitoa ja kuntoutusta
  • o Liikunnan aseman vahvistaminen suomalaisessa yhteiskunnassa

Liikuntamuodot voidaan jakaa esim. hyötyliikuntaan sekä harraste- ja kilpailutoimintaan. Hyötyliikunta tapahtuu arjen askareiden ohessa esim. käyttämällä lihasvoimaa liikkumiseen ja seisomalla istumisen sijaan. Harraste- ja kilpailutoiminta taas on tietyn lajin harrastamista yksin tai yhdessä, omaehtoisesti tai ohjatusti. Harraste- ja kilpailutoiminnan osalta Outokummussa on useita kunnan tuottamia tai kustantamia liikuntapalveluita, joiden käyttö on maksutonta: talvisin esim. ladut ja monitoimihallin yleisövuorot, kesäisin esim. pururata ja uimarannat.

Outokummun kaupungin sivistyslautakunnan voimassa olevassa hinnastossa uimahallin kertakäynti aikuisille on 4,80 €, työttömille 3,20 €. Kuuden kuukauden kausikortti (sis. 5 kertaa kuntosalille) aikuisille maksaa 110 €, työttömille 73 €.

Outokummun kaupunki on mukana työllisyyden kuntakokeiluhankkeessa 31.12.2015 saakka. Hankkeeseen osallistuvalle (työttömälle/pitkäaikaistyöttömälle) voidaan kanavoida 75% ely-keskuksen maksamaa avustusta esim. uimahallin tai kuntosalin lippujen hinnoista osana työkyvyn edistämistä. 25% jää kunnan kustannettavaksi. Jos kunnalla olisi käytössään aloitteen mukainen järjestely (eli yksi maksuton uintikerta viikossa), ei ely-keskuksen 75% avustus olisi käytössä. Kuntakokeiluhankkeen loppuun mennessä voidaan arvioida sitä, kuinka monen aktivointitoimenpiteisiin osallistuneen osalta uimahallin palvelut ovat olleet merkityksellisiä fyysisen ja psyykkisen jaksamisen ja syrjäytymisriskin kannalta. Tämän jälkeen voidaan miettiä jatkotoimenpiteitä (jos kuntakokeiluhanke ei jatku).

Valmistelija/esittelijä: jo/jo

Lisätietoja: sivistysjohtaja Jukka Orenius, 0447559240,
jukka.orenius@outokummunkaupunki.fi

Sivistysjohtajan ehdotus:

Sivistyslautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle yllä olevan selvityksen vastauksena Jari Turpeisen ym. tekemään valtuustoaloitteeseen.
Päätös:

Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Toivottavasti näille kokeilussa mukana oleville on kerrottu tästä mahdollisuudesta, valitettavasti tuolla Joensuun sivuilla ( linkki ) ei ole vielä minkäälaista tilastotietoa siitä kuinka moni alle 55 vuotias on päässyt kokeilun pariin.

Hieman harmittaa että näin kävi.

Olisin oikeasti halunnut ja toivonut että tämä minulle tärkeä asia olisi mennyt läpi.
Pitänee varmaa soittaa tuonne ja kysyä että olisiko olemassa mitään porsaanreikää millä tätä asiaa voisi ajaa vielä eteenpän.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: