Valtuustoseminaarin satoa

Eilen siis oli valtuustoseminaari jossa piti kaivaa säästöjä ja jotain jopa aikaiseksi saatiinkin. Tosin ihan kaikkia kiviä ei käännetty eikä kaikkia tavoitteita saatu, mutta hyvä alku kuitenkin.

Keskustelu ja puheenvuorot olivat asiallisia, mielipiteitä vaihdettiin ja välistä naurettiinkin. Pääasiassa kuitenkin hyvässä hengessä ja rakentavasti.

Vaan eihän se nyt näin voinut jatkua kokoaikaa ja pientä esimakua kyllä saatiin jo työryhmätyöskentelyssä.

No jokainen päivän lehden lukenut varmasti tietää mistä aiheesta oli puhe kun tunnelma koki lähes täysikäännöksen.

Asioiden esittelyn jälkeen oli sitten tarkastelun aika. Näin jälkikäteen pähkäiltynä en tiedä olisiko siitä tullut toisenlaista jos tässä työryhmissä olisi ollut myös heitä jotka hanketta ovat arvostelleet. Mene ja tiedä.

Puheenvuoroja pyydettiin ja saatiin, mutta allekirjoittanut kyllä koki melkoisen ikäväksi sen että kun kysyi ja sai vastauksen niin siinä sai seisoa paikoillaan ja aukoa suutaan kuin kala kuivalla maalla kun jatkokysymysmahdollisuus sitten evättiin.
Helppohan se on näin uutta kyykyttää, kommentoi kaverini kun asiasta keskusteltiin tuossa illankajossa.

Tähän pitää vielä huomauttaa se että kysymykset olivat täysin asiallisia että relevantteja, enkä ainakaan itse olisi nähnyt mitään syytä siihen että näin olisi pitänyt toimia.

Keskustelu jatkui tovin jos toisen ja kyllä siinä muutama ihan selkeä väärinymmärryskin varmasti tuli korjattua.

Tästä Aarteesta pitäisi pitää ihan oman seminaari että kaikki, siis jokainen valtuutettu saisi kerrankin kysyä ja sanoa mielipiteensä tähän mieliä kuohuttavaan asiaan. Nostetaan kissa pöydälle, puhutaan asiat halki jatketaan sitä niin kauan että enää ei ole ”roikkuvia” kysymyksiä.
Minä olen tähän nyt paneutunut vuodenpäivät ja toista mappia on aiheen tiimoilta materiaalia, eli voin sanoa että jonkinlainen haju tästä asiasta alkaa olla kasassa.
Sen pohjalta toivon todella että tällainen tilaisuus järjestetään.

Siinä on vain sellainen ongelma että jollain tavalla pitäisi saada ihmisten päähän uppoamaan sellainen asia, että kun ( toivottavasti ), tuo tilaisuus järjestetään niin ne sarvet ja hampaat pitää jättää kotia ja jos siihen ei pysty niin pitää pysyä kotona ja olla hiljaa pysyvästi.

En kyllä ihan aikuisten oikeasti ymmärrä sitä miten tälläinen asia on päässyt joillain menemään suoraan ihon alle.
Ei tarvitse kun sanan ”aarre” sanoa niin heti on kuvainnollisesti nyrkit pystyssä ja perenpaine tapissa.

Tämä ei ole ensimmäinen eikä taida olla valitettavsti se viimeinen kerta kun sanon että asiat ja argumentit riitelee ei ihmiset. Mikä tuossa on niin vaikea ymmärtää, kertokaapa se minulle?

Toinen vaikeasti ymmärrettävä asia on se hirveä mielihalu noiden pilkkakirveiden heittelyyn.

Minkä ihmeen mielihyvän siitä oikeasti voi saada?
Ensin puhutaan positiivisuuden luomisesta ja asenteesta, mutta ei edes kaiku kerkeä tilasta laskea kun aletaan kuitteilemaan ja epäluuloja luomaan eikä kirjainlyheteet siinä välissä kerkeä vaihtumaan.

Eihän tämä nyt näin voi toimia.

Luulisi kokeneen ihmisen sen tajuavan tälläisen yksinkertaisen asian jos kerran tuore valtuutettukin sen ymmärtää.

Ihan oikeasti, kyllä aikuisten ihmisten pitäisi pystyä hoitamaan asiat aikuismaisesti ja edes jonkilaisen sivistyneisyyden tasolla.
Seuraavaksi edessä alkaa olla sellainen tilanne että ei edes seuraavaa kokousta saada päätettyä ilman hirveätä riitelyä.

Pitäisi vain muistaa se että mennyt aika ei koskaan palaa ja sitä on turha haikailla. Joskus on vain sopeuduttava ajan vaatimuksiin ja elettävä sitä myöten.

Äkkiseltään luulisi että tärkeintä on tämän kaupungin taloudellisen tilanteen korjaaminen ja sen itsenäisenä pitäminen.

Se että sen eteen joudutaan tekemään kipeitäkin ratkaisuja pitäisi olla itsestäänselvyys kaikille.
Silloin on pystyttävä keskustelemaan kaikista vaihtoehdoista ilman että itsesensuuri pettää kenelläkään.

Meillä on kuitenkin lähes 9.000.000 euron reikä paikattavan tässä tulevaisuudessa.
Luulisi tuon pistävän miettimään jo tosissaan että mitä tässä pitäsi oikein tehdä ja mitä ei.
Seminaarissa kuultiin muutamaan otteeseen virkamiesten kommentit siitä mitkä ovat kunnan lakisääteisiä- ja mitkä eivät ole lakisääteisiä tehtäviä.

Kuulen jo nyt miten herneet matkustavat neniin ja rajusti, eihän nyt tuore valtuutettu saa tälleen avautua.
Minusta nähden antaa ropista vaan. Sen jälkeen voi sitten mennä peilin eteen miettimään sitä että miksi tässä on mukana ja miksi äänestäjät ovat äänensä antaneet.

Varmasti turhan kitinän takia sitä he eivät ole tehneet.

Joten olisikohan jo korkea aika selvittää asiat piikittelyn sijaan sekä kestää ne vaikeammatkin kysymykset ja alkaa etsimään ratkaisuja ja vastauksia siihen mihin meillä on ensinnäkin varaa ja mikä on kuntalaisten edun mukaista.

 

 

2 thoughts on “Valtuustoseminaarin satoa

Add yours

  1. On teillä nimensäveroinen paikka kun oppositiopuolueet rakentavat ja hallituspuolueet räyhäävät.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: