Jees,jees

Kyllä mie olen tätä kuulkaas miettinyt ja kovasti siten miten paljon helpompaa elämä olisi jos syntymän arpajaisissa olisikin saanut jees jees miehen geenit.

Kaikki asiat olisivat pelkästään positiivisia mahdollisuuksia, mikään vastoinkäyminen ei haittaisi. Ikäviä asioita ei sanottaisi ääneen ja ne unohdettaisiin niin pian kuin mahdollista, tai vähän nopeammin.

Sitä painaisi kuin perhonen kukkakedolla iloisesti hypähdellen vain hyvistä asioista parempia kohden. Laa la laala laa.

Vaan ohi meni se arpa.

Tavan tallaaja vain tuli ja vielä sellainen mitä elämän koulu on opettanut että asioilla on aina kaksi puolta.

Se on ihmeellistä että kun sanoo suoraan ääneen myös sen toisen puolen silloin ihminen muuttuukin heti  lamaannuttajaksi, oman pesän likaajaksi, besserwisseriksi, jne jne

On se vain kumma miten helppoa on lakaista välinpitämättömyydellä tai huomioimattomuudella koko asia maan alle.

Ajatellaampa nyt tätä aarrehässäkkää.
Olen tätä arvostellut kohtuullisen kovasanaisesti mutta perustellusti.

Se vaan herättää kummastusta että kommentteihin, laskelmiin ja ajatuksiin vastataan, jos ylipäänsä vastataan vähättälemällä tai kommentoimalla että asiahan on yhdessä päätetty.
Jotkut jopa sanovat että pitäähän virheitä sallia, riskejä pitää ottaa, jne jne ja uskoa tähän hankkeeseen pitää olla.

Minä en vain ymmärrä että miksi?

Nykyisessä taloustilanteessa missä tuntuu kaikki olevan leikkurissa niin pitäisi kyllä olla rohkeutta tarkastella kaikkia toimintoja tasavertaisesti.

Tähän kun vielä lisätään että näitä ikäviä uutisia tuntuu satavan ovista ja ikkunoista kokoajan lisää.
Viimeisempänä tämä 1 – 4 koulun tilanne:

– Seinä kostuu edelleen, vaikka liian suppea sadevesijärjestelmä on korjattu. Nyt epäillään että kosteus tulee alhaaltapäin. ” Väliaikaisena ratkaisuna luokkaan on rakennettu väliseinä, jonka takaa ilma johdetaan suoraan pihalle. Seinän kosteudesta johtuva huono sisäilma ei siten pääse muuhun opetustilaan. Myös muista tyhjistä koulun kellarikerroksen tiloista johdetaan ilma suoraan ulos, ettei se pääse kulkeutumaan koulun opetustiloihin.”

– ”Ruokalan alapuoliseen tilaan rakennettiin viime keväänä alipaineistus, jonka avulla sieltä johdetaan ilma ulos niin, ettei se nouse ylläoleviin tiloihin. Tila on kuitenkin edelleen hyvin kostea ja sen vuoksi siellä tehdään lisää toimenpiteitä, joiden avulla pyritään estämään kosteuden imeytyminen yllä oleviin rakenteisiin.”
– koululla epäillään että lattiamateriaaleista haihtuu haitallisia yhdisteitä huoneilmaan, asiaa tutkitaan mittauksilla tulevaisuudessa.

– Sisäilman puhdistimia on hankittu, kuuleman mukaan ainakaan kaikille kärsiville oppilaille niistä ei ole ollut hyvötyä. Pikemminkin haittaa.

Lainausmerkeissä olevat kohdat ovat kopioitu suoraan wilma-viestistä.

Mielestäni on äärimmäisen ikävää että meillä oli maanantaina valtuuston kokous ja keskiviikkona saadaan lukea wilmasta että se kesän aikana tapahtunut koulun remontti ei olekaan onnistunut.
Ainakin minulle tuo tuli melkoisena yllätyksenä, senhän piti olla pikkuinen helposti korjattava homma.
Ei olisi ollut todellakaan suuria vaatinut että asia olisi tuotu valtuustoon.

Mielestäni tämä asia on jo sen suuruusluokan juttu että valtuutettujen pitäisi saada tieto muualta kuin huolestuneiden vanhempien yhteydenottojen kautta.
Me rivivaltuutetut kuitenkin saamme tietoja kuntalaisilta, mediasta ja virkamiehiltä.
Jokainen voi sitten miettiä mielessään että onko tuo se oikea järjestys että yhteisiä asioita voidaan hoitaa parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Herää vain kysymys siitä että mistä noihin korjauksiin otetaan raha?
Ylimääräistä rahaa kun ei ole, karrikoiden voi sanoa että jokainen remontin takia lyöty naula on poissa muualta.

Ensiviikolla tekninen lautakunta päättää uusien turistitunneleiden poraamiseen valittavasta yrittäjästä.
Kaupungin osuus alkaa ykkösellä ja kyseessä ei ole kymmenet tuhannet.
Saadaanhan siihen avustusta suurin osa, mutta ovatko nuo tunnelit tarpeellisia?

Vai olisiko kuitenkin tärkeämpää käyttää tuo kaupungin osuus 1-4 koulun remontoimiseen kunnolla (  jos sitä vain enää voidaan pelastaa. ) ja välttää sillä tavoin lisäleikkaamistarpeet? Joulujuhla on jo säätetty, mitä seuraavaksi?

Vaikka nykyisin puhe keskittyykin liiaksi rahan ympärille niin muistakkaa se tosiasia että, siellä paljon pieniä lapsia joiden terveys on vaakalaudalla. Ei sellaisilla asioilla saa leikkiä.

Joku tietysti voi ajatella että tällaisia asioita pidä julkisesti käsitellä.

Itse vaan olen sitä mieltä että kun julkinen raha. Siis meidän veroeurot astuvat mukaan niin silloin asioista pitää keskustella julkisesti ja avoimesti.
Enkä taida olla mielipiteeni kanssa aivan yksin, kun kerran tuollainen julkisuus ja tiedottamisperiaate on lakikirjaankin kirjattu.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: