Aarrekaupunki markkinoi ja mainostaa

Minä olen tässä jo pidemmän aikaa ihmetellyt että miten se voi olla tuon nettimedian päivittämisessä niin vaikeata että se on jäänyt ns. puolitiehen.

Esimerkkinä vaikkapa se että osoitteisiin on saatu sotkettua ääkkösiä  ( http://www.aarrekaupunki.fi/fi/ryhm%C3%A4t_ja_yritykset/kokous/ ), eikö näytäkkin kivalta.

Puhumattakaan siitä että ääkköset ja osoitteet ovat takuuvarma ongelmalähde.

Ongelma on totta kai pienempi kun sivustosta puuttuu kaikki infomaatio heille jotka eivät puhu Suomea äidinkielenään, vähemmän sekaannuksia ei skandinaavisten näppäimistöjen omaavien tietokoneiden kanssa.

Tosin tuosta osoiterakenteesta voisi päätellä että joskus on ajateltu näitä muitakin kieliä, mutta miksi se on jäänyt kesken?

Kyllähän se on sellainen juttu että jos tästä meinataan edes kotikunnan kärkimatkailukohteeksi niin pitää olla edes Englannin, Ruotsin ja Venäjänkieliset käännökset olemassa.

Tietysti jos ei haluta ulkomaisia matkailijoita niin säästöähän tuo turhan käännöspalveluiden tekeminen olisi.

Eräs äärimmäisen nolo asia on tuo tapahtumakalenteri.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Tältäkö näyttää Aarrekaupungin tapahtumat kesälle 2013?

No totuus ei ole aivan tällainen, nimittäin tuon tapahtumien pitäisi ohjautua automaattisesti Outokummun kaupungin kotisivulle ja siellä olevaan tapahtumakalenteriin.

Valitettavasti tuo ohjaus ei aina toimi, ainakin 15.6. tapahtumia kun klikkasi niin pääsi tuolle tyhjälle sivulle. Hommaa kokeiltiin parista eri osoitteesta useammalla selaimella sekä parilla mobiililaitteellakin.

Nyt ( 16.6.2013 klo 21:30 ) näyttäisi tuo linkitys toimivan.

Muuten tuo tapahtuma sivu on mielestäni hieman sekava.
Samaan listaan on sotkettu menneet ja tulevat tapahtumat, sekä edes vuoden vanhoja virheitä ei ole korjattu.

Esimerkiksi:

Klikkaa kuvaa nähdäksesi suuremman version
Klikkaa kuvaa nähdäksesi suuremman version

Sitten kun klikkaa tuota lue lisää kohtaa niin pääsee tällaiselle sivulle

klikkaa kuvaa nähdäksesi suuremman version
klikkaa kuvaa nähdäksesi suuremman version

Onneksi sentään siellä on linkit eteenpäin sivustoille josta saa oikea-aikaista tietoa.

Eli ketä kiinnostaa, niin kisat starttaavat 27.7. klo 10:00.
Ei siis elokuussa, vaan heinäkuun lopussa.

Sitten voitaisiin ihmetellä näitä tiedotteita.
Vääntäkää minulle malli siitä mitä ihmettä voitetaan sillä että jos on jotain tiedotettavaa niin ne laitetaan sivulle latautuvana word dokumenttina eikä linkkinä omalle sivulle?
Eihän tuossa ole mitään järkeä.

Minä en todellakaan ymmärrä minkälaisella moraalilla tai ammattitaidolla näitä sivuja ylläpidetään?

Vai kuvastaako tämä tekijöiden asennetta tähän hankkeeseen?Vaikka itselläni ei ole kuin opistotason markkinointi koulutus niin tällainen saamattomuus tämän sivuston hoitamiseen oikeasti hävettää.

Kannattaisi muistaa sellainen asia, tuo sivusto on se Outokummun käyntikortti. Yksi tärkeimmistä ja ensimmäisisti asioista asioista mihin potentiaalinen turisti pohjustaa päätöksensä että tuleeko hän tänne vai ei.
Siinä äkkiä saadaan tuhottua suuri markkinointityö pelkästään välinpitämättömyydellä.

Helkkari vieköön, kun on suurella rahalla tehty yhtenäinen sivupohja niin sitten se pilataan ylläpidon osaamattomuudella.

Eikä tähän tarvita mitään ruudinkeksijää, riittää vaan että:

– Sivut pidetään ajantasaisena

– Sivuilla oleva tieto on oikeaa

Tapahtumiin ei sotketa mitään menneiden vuosien kahinaa, niille voi ja pitää tehdä oma sivunsa mistä ihmiset voivat käydä katsomassa minkälaista meininkiä on ollut. Eli juttuja tapahtumista, kuvilla ja videoilla maustettuna. Se tosin vaatii että joku viitsii käydä seuraamassa tapahtumia ja niiden sisältöä. Samalla tietysti voisi saada palautetta siitä mikä toimii ja mikä ei.

Mitään ulkopuolisia linkityksiä ei tarvitse olla. Se vain on jaksettava päivittää niitä sivuja koska se näiden sivujen on näytettävä ammattimaisilta eikä miltään pienen urheiluseuran harrastesivustolta.

 Kaikki sosiaalisen median liitännäiset ovat sijoitettuna niin että sivurakenne ei mene rikki.

klikkaa nähdäksesi suurempana
klikkaa nähdäksesi suurempana

Mitä tällaiseen voi sanoa?

Käännökset Eng, Swe ja Rus

Mobiilisivusto, koska edelleenkin suurimmalla osalla ihmisistä on äly(tön) puhelin ja tälläiset täysimittaiset sivut ova todella piinallisia lukea pieneltä näytöltä. Toinen vaihtoehto olisi tietysti tuon facebook-sivun kehittäminen niin että siellä on muutakin kuin linkkejä. Kaikkiin mobiililaitteisiin on saatavilla joko natiivi tai sitten mobiili fb-sovellus jolla potentiaaliset turisteille saataisiin edes perustiedot sekä ajankohtaisimmat kuulumiset.

Facebook sivujen markkinointi, jos maakunnan johtavalla perhematkailukohteella on vajaaseen puoleentoista vuoteen kertynyt vajaa pari sataa ( kuva ) tykkäystä niin markkinointi on todella epäonnistunut. Tämän kokoisella paikalla luku pitäisi olla 10 -100 kertainen. Sen saavuttaminen ei muuten ole kovinkaan vaikea temppu, siihen tarvitaan vain oikeasti kiinnostavaa sisältöä niin sana lähtee kulkemaan. Halutessaan siihen voi lisätä hieman kohdennettua markkinointia niin johan alkaa kävijöitä riittää.

Tällaiset asiat ovat ensiarvoisen tärkeitä kun markkinoidaan ja mainostetaan ihan mitä tahansa sähköisessä mediassa.
Suurin osa näistä on ihan talonpoikaisjärjellä pääteltävissä olevia asioita, mutta silti ne vain ovat rempallaan.

Ei kuulkaa tällaisesta tavasta hoitaa tätä käyntikorttia tule yhtään mitään.
Miten ihmeessä voidaan olettaa että suuremmat asiat kestävät hanskassa jos ei edes nettisivuja saada päivitettyä ja kehitettyä nykyajan tarpeiden mukaan?

Onko tästä tarkoituskaan tehdä mitään kunnollista vai ei?

Kertokaapa se tällaiselle yksinkertaiselle markkinointi-ihmiselle?

Ps. Tietysti herneet ovat jo syvällä nenässä, mutta käykää vaikka ihan huviksenne katsomassa erään Itä-Suomalaisen kesäteatterin sivuja ( linkki ) tai sitten Samppalinnan facebook sivuja ( linkki ) niin näette miten tätä sähköistä mediaa pitäisi oikein hoitaa.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: