23.606

Siinäpä se on, nimittäin tuo meidän sotealueen koko neliökilometreinä ( linkki ).
23.606 km2 on melkoisen mittava alue.

Ajatelkaapa tätä tältä kantilta, että tämän alueen sisään mahtuisi tälläisiä maita kuin es. Israel, Slovenia, Kuwait, Bahama ja yli 2 x Jamaika.
Itse asiassa maailmasta löytyy 48 valtiota ( linkki )jotka ovat pienempiä kuin mitä se alue joka meille syntyy jos tämän valmistuneen sote-selvityksen mukaan mennään.

Slovenia, Kuwait ja 2 x Jamaika. Ei jumaliste…

Eli jos alle 20.000 asukkaan kunnat eivät saa järjestää sote-palveluita ja he eivät voi sitä tehdä edes kuntayhtymämallilla. Jolloin ainoaksi vaihtoehdoksi jää joko useamman kunnan liitokset tai sitten hattu kädessä jalat kohti Joensuuta.

282cdbd24ac234d05fd7a7b0ccadf68d-590x561
Miettikääpä mikä puhelimen sorina sitä Joensuussa alkaa kuulkaas kuulumaan jos tämä oikeasti toteutuu.

Hekkari sehän on yli kaksi kertaa Qatarin kokoinen alue.

Ihan pelolla ajattelen sitä että miten näiden reuna-alueiden palvelut pystytään takaamaan, jos kolmenkymmen kilometrin päässä keskuspaikasta ei ole enää edes hammaslääkärin palveluja tarjolla.
Miettikääpä ihan tosissaan miten nuo asiat saadaan hoidettua niin että kaikilla on tasa-arvoiset palvelut, tai no edes jotain sinneppäin.

En edes kehtaa laskea montako Luxenburgia tähän mahtuisi, tai siis kehtaanpa. Yli yhdeksän.

Onko tämän kokoisissa alueissa oikeasti mitään järkeä, kun kuitenkin kyse on perusterveydenhuollosta. Ei mistään ervas, tms muusta todella vaikeata hoitoa tarvitsevasta erikoisosaamisesta.

Mutta mikäs sen mukavampi lopettaa pähkäily kun kuunnella muutama minuutti puolet pienemmän alueen musiikkia

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: