Tikulla silmään joka vanhoja muistaa.

Tähän tarvitaan sitten varmaan heinäseivästä.
Mutta muistatteko tätä uutista:

Outokumpu säästää lapsista, nuorista ja perheistä

Joukko outokumpulaisia valmistautuu mielenosoitukseen. Kaupungin sivistyslautakunta esittää muun muassa nuorisotoimen avustusten poistamista kokonaan. Lisäksi lasten aamu- ja iltapäivätoiminta kutistettaisiin pelkäksi iltapäivätoiminnaksi.

Mistä on kyse?

  • Mittava säästökuuri uhkaa outokumpulaisia lapsia, nuoria ja perheitä
  • Kaupunginhallitus käsittelee säästöjä maanantaina – samaan aikaan järjestetään mielenosoitus

Outokumpulaisia lapsia, nuoria ja perheitä uhkaa mittava säästökuuri.

Kaupungin sivistyslautakunta esittää muun muassa nuorisotoimen avustusten poistamista kokonaan ja Keski-Karjalan musiikkiopiston kanssa solmitun sopimuksen purkamista. Lisäksi esitetään lukion rehtorin tehtävien yhdistämistä sivistysjohtajan tehtäviin sekä lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan kutistamista pelkäksi iltapäivätoiminnaksi.

Kaupunginhallitus käsittelee säästöjä maanantaina. Samana kokousiltana joukko outokumpulaisia järjestää mielenosoituksen säästökuuria vastaan.
http://yle.fi/uutiset/outokumpu_saastaa_lapsista_nuorista_ja_perheista/6333387

Jokainen paikkakuntalainen varmasti muistaa sen epäuskon kun tämän säätöohjelman sisällön sai tietoonsa.
Ainakin allekirjoittanut oli melkoisen järkyttynyt ja kiukkuinen tuosta.

No miksikös sitä sitten pitää palata reilut puoli vuotta vanhoihin asioihin?

Tämä asia on jäänyt hiukkasen kaivertamaan mieltäni, etenkin nyt kun tässä teimme tämän valtuustoaloitteen ja siitä saamani palautteen myötä.

Minua on nimittäin opastettu siitä että ketään ei saa laittaa eriarvoiseen asemaan. Tosin tässä tapauksessa ei se positiivinen diskriminointi ei kyllä täyty, mutta vaan ei se vain siltikään kaikille kelpaa.

Niin tuli sitten siitä mieleen että miten eriarvoisesti kaupungin sisällä eri toimijoita kohdellaan.

Eikö teistäkin tunnu omituiselta se että es. sivistystoimi joutui esittämään että lähes kaikki mahdollinen toiminta ajetaan alas tai niin pienelle kuin mahdollista.
Kuitenkin samalla tätä vanhan kaivoksen aluetta kehitettään täyttä päätä. Viime vuoden saldo oli n.460.000 € tämä on se summa mitä jää avustusten, vuokrien, jne jne jne jälkeen veronmaksajien harteille.

Mitäpä tällä kehittämisellä sitten saatiin aikaiseksi?

51.000 €:n pääsylipputulot. Hip, Hei ja Hurraa.

Mitäpä luulette että olisiko sivistyspuoli es. nuoriso- ja kulttuuritoimi saanut tuolla reilulla puolella miljoonalla ( tietysti pääsylipputulot on jo laskettu tuohon 460.000 euroon jo mukaan ja tiedän että siitä pitäisi verot vähetää mutta helppouden vuoksi puhutaan reilusta puolesta miljoonasta ) aikaiseksi isommat tulot kuin tämä meidän yhteinen aarre?

No tämähän on hieman karrikoitua, mutta miettikää sitä että mihin meidän veroeurot oikein matkaavat ja jakautuvatko ne tasapuolisesti?

Ja nyt sitten voi sitä heinäseivästä etsiä ja tulla tökkimään jos siltä vielä tuntuu.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: