Megalomania

Luinpa tuossa aamupäivällä tätä meidän paikallista lehteä ja ilokseni huomasin sieltä uutisen että kaivokselle rakennetaan kaikille avoin leikkipuisto. Tulipa hetkeksi tosi hyvä mieli siitä että kaupunkimme lapset ovat kerrankin voittajia.
Voit muuten halutessasi ladata artikkelin tästä linkkistä ( linkki ).

Sitten silmiini hyppäsi tuon komeuden hinta, eli parisen sataatuhatta kyseinen lysti meille maksaisi.
Lapset ovat muuten todella etuoikeutetussa asemassa tässä meidän kaupungissa kun noin heidän tarpeisiin tullaan investoimaan.

No nyt tietysti joku jo puhuu eu-rahasta ja kaikista muista tuista, mutta tällä kyseisellä hetkellä fakta on se että ne rahat ovat optiona. Ei ole olemassa operaattori sopimusta kenenkään kanssa ja niin kauan kuin sitä paperia ei ole olemassa niin noiden rahojen varaan laskeminen on kuin lottovoiton toivossa irtisanoutuminen töistä.
Jos muuten iski hillitön halu ajatella operaattorin pestiä niin kannattaa muuten käydä täältä katsomassa hakua ( linkki ) ja tutustua noihin hakuasiakirjoihin ( linkki ) sekä niissä edellytettäviin vaatimuksiin.

Mutta palataanpa takaisin tähän leikkipuistoon.

Sattuneesta syystä olen ollut vähän mukana eräässä leikkipuistoprojektissa tässä vähäsen aikaa taakseppäin.
Silloin lopputulokseksi tuli ao. videon mukainen paikka. Samalla tuli selväksi myös että näiden rakentaminen ei ole sitä aivan halvinta hommaa.

Rehellisesti sanottuna pitää kyllä myöntää talvi ei ole se kaikkein paras vuoden aika esitellä tällaista, mutta minkäs tuolle ulkona olevalle kelille oikein mahtaa.

Kuitenkin tuollaisia videon mukaisia puistoja saataisiin tällä yhden hinnalla rakennettu viisitoista siis 15 kappaletta.
Saattaisi muuten käydä jäähalli ahtaaksi jos nuo sinne yritettäisiin mahduttaa.

IMG_1297
klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Nyt sitten seuraakin se tuhannen taalan kysymys että kummasta vaihtoehdosta on enemmän hyötyä Outokumpulaisille?

Tuollaisesta megalomaanisesta rakennelmasta, jota pitää kuitenkin vartioida jotenkin ettei siellä ala viihtyä hiukkasen kohderyhmää vanhempaa porukkaa iltaisin ja öisin. Silloin on nimittäin vaarana se että tölkit, lasinsirut, ruiskut ja röökintumpit täyttävät aluetta liikaa. Vähän niin kuin sille kirkkoa vastapäätä olevalla leikkipuistolle  on tapahtunut.

Vai sellainen, että tuollaisia videonmukaisia tai hieman suurempia puistoja rakennettaisiin pitkin kotikaupunkiamme. Kunnostamisen tarpeessa olevia leikkipaikkojakin kyllä täältä löytyy, valitettavasti

Kummasta uskoisitte olevan enemmän hyötyä lapsille, yhdestä isosta vai viidestätoista pienemmästä?
Mielestäni tuo jälkimmäinen tavoittaisi ainakin suuremman osan näistä tulevaisuuden tekijöistä.

Vai onko tämä kuitenkin osa sitä aarretta joka kasataan vaikka väkisin tuohon kaivoksenmäelle, muut alueet enemmän tai vähemmän unohtaen?

Tästä asiasta olisi kiva saada keskustelua vaikka tuolla foorumissa, joten klikatkaa ihmeessä sinne ja rekisteröitykää.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: