Nyt tarvitaan muutosta

Uskokaapa että on ollut raskasta lukea näistä viimeaikaisista tapauksista missä viattomat lapset ovat joko päässeet tai melkein päässeet hengestänsä.
Miettipääkä hyvät ihmiset miten paljon tässä maassa, tai tässäkin kylässä on lapset joutuneet kärsimään näiden viranhaltijoiden kyvyttömyyden vuoksi?

Sen kun minulle joku kertoisi että miksi ja miten on niin vaikea asioihin puuttua? Onko se oikeasti kyse asioita hoitavien ihmisten ammattitaidottomuudesta, yliväsymyksestä, säästöistä vai mistä?
Tämä on sellainen asia mihin olisi enemmän kuin hyvä saada jonkinlainen rehellinen vastaus.
Se toisin voi olla tekemätön paikka, valitettavasti.

Vai tunteeko kukaan ketään jolle olisi suoraan myönnetty että nyt on tehty täällä isoja virheitä, pyydetty anteeksi ja vielä korjattu asiat?

–Totta kai tässä on tapahtunut virhe, ja niitä on tapahtunut muuallakin. Mutta tällainen kahden tulen välissä oleminen on hirveän tyypillistä lastensuojelun työntekijöille: toisaalta on valtava paine siihen, että kustannuksia ei pitäisi syntyä – huostaanotto merkitsee aina kustannuksia – ja sitten on tämä perheen koossa pitämisen missio, jota myös media on hyvinkin voimakkaasti ajanut, Sinkkonen toteaa.

Kun huostaanotoista on uutisoitu oikeusmurhina, monet sosiaalityöntekijät ovat tulleet hirveän varovaiseksi, Sinkkonen kertoo.

–Sitten näitä virhearvioita tapahtuu. Kyllä oma kokemukseni on monesti se, että minkä ihmeen takia tähän ei ole puututtu aikaisemmin, vaikka kyse ei ole tällaisesta ääritapauksesta, Sinkkonen sanoo.

Näin siis sanoo eräs Suomen parhaiten asioista tietävistä ihmisistä. Aika perhanan karua kieltä, etenkin tuo viimeinen osa lainauksessa, valitettavasti tuota samaa tukevat omat kokemuksenikin.

Ei se arki ole täällä yhtään sitä ruusuisempi kuin missään muualla ja siihen on saatava muutos.

Mikään ei oikeuta laiminlyömään lapsille lastensuojelulaissa annettuja vähäisiä oikeuksia.

Jos töissä on sellaiset ihmiset jotka eivät pysty hoitamaan asioita niiden vaatimalla tavalla niin heistä on hankkiuduttava eroon, voihan sitä uraa jatkaa vaikka metsäntutkimuslaitoksen riveissä,PISTE.

Tänne on saatava sellaiset ihmiset joilla riittää selkärankaa tehdä työnsä niinkuin se pitää.
Muiden tehtävä on sitten se että heille on taattava riittävät resurssit asioiden hoitamiseen.
Tässä tulee vain sellainen olo että toistan itseäni kuin rikkinäinen levysoitin, mutta nyt vain olisi ensimmäinen kerta oikeasti saada jotain konkreettista aikaiseksi.
Tässä on jo kohta puolenkymmentä vuotta tullut näitä asioita katseltua isäpuolen asemasta, eli kohtuullisen kattava kokemuspohja tiettyihin asioihin on tullut hankittua.

Tietysti nyt kun tämä kaamea todellisuus on ns. räjähtänyt käsille julkisuuden myötä niin toivottavasti se tuo tällä asialle lisää huomiota ja saa ihmiset oikeasti heräämään ja kauan odotettu muutos alkaisi nostaa päätään.

Ja teillä äänestäjillä on tässä sitten se viimeinen sana sanottavana. Jos te haluatte että joku pitää näiden pienempien puolta ja yrittää kaikin tavoin saada heidän äänensä kuuluviin niin tiedätte kyllä ketä kannattaa äänestää.
Samalla kannattaa miettiä tätä asiaa myös tämmöiseltä kantilta että onko meidän ”ylimääräisten” veroeurojen paikka Kreikan, Espanjan, Italian, Saksan tai Englannin tukemisessa kun esimerkiksi oman lastensuojelun kehittämisessä?

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: